Așer Negoi este din Ploiești, Prahova. Ne-a trimis recent câteva poeme cu tematica medicală pentru secțiunea „Doza de Ficțiune”.
Peste 36% dintre persoanele evaluate în cadrul unui studiu-pilot observaţional nu știau că suferă de dislipidemie. Dintre cele diagnosticate cu această afecţiune, aproape 12% nu se tratau pentru ea.
O răfuială a ridicat suspiciunea că medici ATI ar fi conspirat să „omoare cu zile” pacienţi. Disputăm câtă noradrenalină ar fi primit aceștia, conștienţi fiind că nu-i salva de la nimic, cât îi păstra între lumi. Oare acesta ne e crezul?
Pentru a preveni producerea arsurilor la copii, dar și pentru a acorda rapid și corect primul ajutor, Clinica de Arsuri de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a lansat platforma stop-arsuri.ro.
Participanții la o masă rotundă organizată de Ziua Mondială a Hemofiliei au anunțat demararea procesului de înfiinţare a unor centre de asistenţă comprehensivă a hemofiliei, coordonate şi controlate de un consiliu național.
Într-o lume în care factorii de mediu se modifică de la o zi la alta, iar stilul de viaţă se schimbă constant, alergiile au devenit o problemă de sănătate publică din ce în ce mai presantă.
În prezent, pacienţii cu afecţiuni dermatologice din ţara noastră au acces la cele mai noi terapii, majoritatea fiind gratuite. Acest subiect, dar și altele au fost discutate la cea de-a XIII-a ediţie a Primăverii Dermatologice Ieșene.
România are o strategie naţională și un plan strategic al resurselor în Sănătate pentru perioada 2022-2030. Dar este suficient doar să conturăm niște strategii?
Alocarea de fonduri pentru medicina de familie ridică o serie de întrebări. Una dintre acestea este cum de se găsesc bani pentru creșterea finanţării altor categorii, iar pentru această specialitate, nu.
Conectarea la forurile decizionale internaţionale și atragerea de fonduri europene pentru îmbunătăţirea situaţiei din Stomatologie sunt două dintre iniţiativele aprobate de CMSR recent.
Sunt foarte multe întrebări referitoare la cancerul pulmonar care încă nu au răspuns.
Deși centrele de protonoterapie cresc considerabil șansele la viaţă ale pacienţilor cu cancer, investitorii nu par a fi interesaţi de ele.
Numărul organelor disponibile pentru transplant ar putea crește considerabil dacă Ministerul Sănătăţii ar încerca să preia organe din Ucraina, unde zilnic, din cauza războiului, mor sute de tineri sănătoși.
Corpul profesional al medicilor trece printr-o schimbare importantă de mentalităţi și atitudini. Aceste schimbări sunt induse de modul de funcţionare a pieţei de servicii medicale, ca mediu social, economic și legislativ.
Continuăm incursiunea noastră în tratamentul durerii neuropate discutând azi despre recomandările franceze.
Sărbătorită anual la 19 aprilie, Ziua Mondială a Ficatului constituie o oportunitate pentru a sublinia importanţa ficatului în menţinerea sănătăţii sistemice și a stării generale de bine.
Pentru a pregăti bilanţul articular, trebuie să cunoaștem anumiţi termeni, care de multe ori sunt folosiţi greșit în procesele de evaluare și recuperare kinetică.
Aproape 30% dintre copiii de vârstă școlară pot suferi de durere abdominală funcţională. Pentru a veni în ajutor, Societatea Europeană de Gastroenterologie Pediatrică a lansat o campanie de conștientizare, simultan, în 18 ţări.
La subiecţii cu vârstă crescută sau la pacienţii cu mai multe boli cronice, obezitatea poate fi protectoare și asociată cu scăderea mortalităţii.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe