La ora actuală se dezvoltă o industrie a tehnologiei care îi permite purtătorului să afle în timp real date despre starea lui de sănătate.
Putem vorbi de libertate de exprimare în cazul trolilor și al boţilor? Nu cumva cei implicaţi în diseminarea minciunilor manipulatoare ar trebui pedepsiţi pentru răul făcut?
De la începutul anului și până la finalul lunii octombrie, în România s-au înregistrat peste 2.300 de cazuri de tuse convulsivă, cu patru decese. Toate acestea puteau fi evitate printr-o vaccinare adecvată.
În UE, medicina de familie reprezintă coloana vertebrală a sistemului medical. Această abordare ar fi benefică atât pentru sistemul medical din România, cât și pentru economia ţării.
De la 1 iulie 2022 s-a deschis programul de dezvoltare a infrastructurii medicale prespitalicești pentru cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete, din cadrul Programului Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR).
Fiind o persoană implicată în ceea ce se întâmplă în jurul său, am candidat și în acest an la alegerile pentru Colegiul Judeţean Bihor.
Din datele CMR reiese că foarte puţini medici doresc să se implice în procesul electoral de luna aceasta din cadrul organizaţiei. De ce refuză medicii să voteze?
În Austria, o asociaţie oferă soluţii terapeutice „contra efectelor nedorite determinate de tratamentul cu ARNm”. Oare ce e mai supărător: răspândirea unor informaţii neverificate medical sau manipularea în scop financiar?
În timp ce România anunţă încheierea epidemiei de rujeolă, OMS declară epidemia de variola maimuţei urgenţă de sănătate publică.
Dezvoltarea inteligenţei artificiale reprezintă o schimbare oarecum așteptată în evoluţia tehnicii și a omenirii. În medicină, ca și în alte domenii, ea poate juca un rol crucial.
Duminica aceasta se încheie probabil cea mai controversată Olimpiadă modernă.
De la 1 iulie e-factura este obligatorie. Am sperat să fie o simplificare a muncii de manager al unui cabinet medical (PFA). Din păcate, situaţia nu este așa.
Medicii de familie nu cer bani în plus. Cer doar respectarea acelei cote de 10% din FNUAS alocate medicinei de familie. Cotă pe care Guvernul României s-a obligat în faţa unor instituţii internaţionale să o respecte!
Una dintre caracteristicile medicinei de familie constă în faptul că este prima specialitate cu care ia contact pacientul.
După 18 luni de la începerea conflictului de muncă dintre medicii de familie din Franţa şi CNAM, cadrele medicale au obţinut o creștere a tarifelor pentru consultaţii, dar nu la valoarea dorită.
Mi-aș fi dorit să scriu azi despre un subiect mai vesel, dar realitatea medicală nu mă lasă. Abia am ieșit din pandemia de COVID și am intrat în epidemia de rujeolă, iar acum în cea de tuse convulsivă.
Anunţul că AstraZeneca retrage de pe piaţă vaccinul anti-COVID a generat noi teorii abracadabrante.
Oricare-ar fi condiţia umană, oamenii sunt capabili de lucruri măreţe. O poveste adevărată despre puterea de a fi „om”.
Alocarea de fonduri pentru medicina de familie ridică o serie de întrebări. Una dintre acestea este cum de se găsesc bani pentru creșterea finanţării altor categorii, iar pentru această specialitate, nu.
Sistemul medical francez era considerat, acum câteva decenii, unul dintre cele mai bune. În prezent, situaţia pare să involueze.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe