Newsflash

Dr. Valentin PANTEA


Unde sunt banii sănătăţii?

de Dr. Valentin PANTEA - iul. 12, 2024

Medicii de familie nu cer bani în plus. Cer doar respectarea acelei cote de 10% din FNUAS alocate medicinei de familie. Cotă pe care Guvernul României s-a obligat în faţa unor instituţii internaţionale să o respecte!

Noi, cei din linia întâi

de Dr. Valentin PANTEA - iun. 28, 2024

Una dintre caracteristicile medicinei de familie constă în faptul că este prima specialitate cu care ia contact pacientul.

Medicii de familie din Franţa, (parţial) victorioși

de Dr. Valentin PANTEA - iun. 14, 2024

După 18 luni de la începerea conflictului de muncă dintre medicii de familie din Franţa şi CNAM, cadrele medicale au obţinut o creștere a tarifelor pentru consultaţii, dar nu la valoarea dorită.

Efectele dezinformării

de Dr. Valentin PANTEA - mai 31, 2024

Mi-aș fi dorit să scriu azi despre un subiect mai vesel, dar realitatea medicală nu mă lasă. Abia am ieșit din pandemia de COVID și am intrat în epidemia de rujeolă, iar acum în cea de tuse convulsivă.

Războiul informaţional

de Dr. Valentin PANTEA - mai 17, 2024

Anunţul că AstraZeneca retrage de pe piaţă vaccinul anti-COVID a generat noi teorii abracadabrante.

Omenia nu are clasă socială

de Dr. Valentin PANTEA - mai 3, 2024

Oricare-ar fi condiţia umană, oamenii sunt capabili de lucruri măreţe. O poveste adevărată despre puterea de a fi „om”.

De ce nu se găsesc bani pentru medicina de familie

de Dr. Valentin PANTEA - apr. 19, 2024

Alocarea de fonduri pentru medicina de familie ridică o serie de întrebări. Una dintre acestea este cum de se găsesc bani pentru creșterea finanţării altor categorii, iar pentru această specialitate, nu.

La „umbra” fostului sistem medical francez

de Dr. Valentin PANTEA - apr. 5, 2024

Sistemul medical francez era considerat, acum câteva decenii, unul dintre cele mai bune. În prezent, situaţia pare să involueze.

Dictatori bolnavi

de Dr. Valentin PANTEA - mar. 22, 2024

Duminica trecută, cu ocazia realegerii liderului de la Kremlin pentru al „N”-lea mandat, mă gândeam la dictatorii bolnavi care au îmbolnăvit și omorât milioane de oameni. Rămâne ca istoria să-i consemneze și lui „măreţele fapte”.

Tristeţea copiilor fără viitor

de Dr. Valentin PANTEA - mar. 8, 2024

Mama a două fetiţe de 5 și 9 ani mi s-a plâns la consultaţii că fetele ei nu sunt cuminţi și nu o ascultă, ba chiar au devenit agresive cu ea.

„Marea epuizare” a omului modern

de Dr. Valentin PANTEA - feb. 23, 2024

Starea de oboseală cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi poate fi redusă dacă acordăm mai multă atenţie nevoilor noastre sentimentale și dacă ne facem timp pentru a participa la evenimente culturale.

Cine plătește pentru dezinformare?

de Dr. Valentin PANTEA - feb. 9, 2024

Mass-media online a devenit un teren propice pentru diseminarea de informaţii medicale false. Unele state au introdus sancţiuni pentru a preveni fenomenul, iar altele sunt în curs de a lua astfel de măsuri. România când va face la fel?

Unde sunt banii Sănătăţii?

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 26, 2024

Dacă bugetul Sănătăţii crește în 2024 cu 44%, este normal ca bugetul alocat Medicinei de familie să scadă cu 35%, al ambulatoriului cu 25% și al Stomatologiei cu 50%?

Scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 15, 2024

„Înțeleg că există o limitare a serviciilor pe care un medic le poate acorda în contract cu CAS-ul, dar nu înțeleg de ce plata per serviciu este atât de mică.”

Morţii se îngroapă cu pământ, viii – cu hârtii

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 12, 2024

Scriam într-un număr anterior despre adeverinţele absurde cerute medicului de familie din România. Colegii din Franţa și Germania îmi spun că și ei au astfel de solicitări.

Decese și îmbolnăviri care puteau fi evitate

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 22, 2023

Scăderea ratei de vaccinare împotriva rujeolei a dus la o explozie a numărului de cazuri de infecţie în intervalul 1-5 decembrie a.c.

Probleme noi și vechi în medicina de familie

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 15, 2023

Pe lângă deja obișnuitele probleme de funcţionare, pe final de an SIUI dă noi rateuri. La acestea se adaugă și alte probleme, nou apărute, de data aceasta financiare. Iar pentru anul următor veștile sunt și mai îngrijorătoare.

Vinul – ambrozia pământenilor?

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 8, 2023

Motto: „Vinul este o poezie îmbuteliată” (Robert Stevenson) Un tip de alcool mai special, vinul vine cu avantaje și dezavantaje pentru om.

Jocurile și condiţia neurologică

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 1, 2023

Tot mai multe studii dovedesc beneficiile sportului și ale jocurilor de societate în prevenirea sau reducerea agravărilor asociate declinului cognitiv.

Viaţa – un miracol

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 24, 2023

„Sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa... Unul – de a crede că nu există miracole. Altul – de a crede că totul este un miracol.” (Albert Einstein)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe