Newsflash

Dr. Valentin PANTEA


„Marea epuizare” a omului modern

de Dr. Valentin PANTEA - feb. 23, 2024

Starea de oboseală cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi poate fi redusă dacă acordăm mai multă atenţie nevoilor noastre sentimentale și dacă ne facem timp pentru a participa la evenimente culturale.

Cine plătește pentru dezinformare?

de Dr. Valentin PANTEA - feb. 9, 2024

Mass-media online a devenit un teren propice pentru diseminarea de informaţii medicale false. Unele state au introdus sancţiuni pentru a preveni fenomenul, iar altele sunt în curs de a lua astfel de măsuri. România când va face la fel?

Unde sunt banii Sănătăţii?

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 26, 2024

Dacă bugetul Sănătăţii crește în 2024 cu 44%, este normal ca bugetul alocat Medicinei de familie să scadă cu 35%, al ambulatoriului cu 25% și al Stomatologiei cu 50%?

Scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 15, 2024

„Înțeleg că există o limitare a serviciilor pe care un medic le poate acorda în contract cu CAS-ul, dar nu înțeleg de ce plata per serviciu este atât de mică.”

Morţii se îngroapă cu pământ, viii – cu hârtii

de Dr. Valentin PANTEA - ian. 12, 2024

Scriam într-un număr anterior despre adeverinţele absurde cerute medicului de familie din România. Colegii din Franţa și Germania îmi spun că și ei au astfel de solicitări.

Decese și îmbolnăviri care puteau fi evitate

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 22, 2023

Scăderea ratei de vaccinare împotriva rujeolei a dus la o explozie a numărului de cazuri de infecţie în intervalul 1-5 decembrie a.c.

Probleme noi și vechi în medicina de familie

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 15, 2023

Pe lângă deja obișnuitele probleme de funcţionare, pe final de an SIUI dă noi rateuri. La acestea se adaugă și alte probleme, nou apărute, de data aceasta financiare. Iar pentru anul următor veștile sunt și mai îngrijorătoare.

Vinul – ambrozia pământenilor?

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 8, 2023

Motto: „Vinul este o poezie îmbuteliată” (Robert Stevenson) Un tip de alcool mai special, vinul vine cu avantaje și dezavantaje pentru om.

Jocurile și condiţia neurologică

de Dr. Valentin PANTEA - dec. 1, 2023

Tot mai multe studii dovedesc beneficiile sportului și ale jocurilor de societate în prevenirea sau reducerea agravărilor asociate declinului cognitiv.

Viaţa – un miracol

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 24, 2023

„Sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa... Unul – de a crede că nu există miracole. Altul – de a crede că totul este un miracol.” (Albert Einstein)

Moartea – o punte spre altceva?

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 17, 2023

Aștept un om de știinţă care să poată demonstra apariţia materiei organice din materia anorganică, apariţia plantelor și ulterior a animalelor. Poate așa ne-ar fi mai ușor să înţelegem ce este viaţa și ce este moartea.

Incursiune în reglementările privind eutanasia

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 10, 2023

Subiectul eutanasiei este foarte delicat și cu multe implicaţii, nu doar medicale. De aceea am să încerc să prezint doar câteva idei actualizate, fără a avea pretenţia de a fi exhaustiv.

Incursiune în reglementările privind eutanasia

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 10, 2023

Subiectul eutanasiei este foarte delicat și cu multe implicaţii, nu doar medicale. De aceea am să încerc să prezint doar câteva idei actualizate, fără a avea pretenţia de a fi exhaustiv.

Decese care pot fi evitate

de Dr. Valentin PANTEA - nov. 3, 2023

Faptul că în România tindem să ne confruntăm cu o nouă epidemie de rujeolă și încă avem decese cauzate de tetanos este revoltător. Aceasta în condiţiile în care apariţia acestor boli poate fi prevenită prin vaccinare.

Îmi daţi și mie 2 kg de vacanţă?

de Dr. Valentin PANTEA - oct. 27, 2023

În acest an îmi propun să lipsesc cinci zile lucrătoare de la cabinet.

„Lebedele negre” de azi

de Dr. Valentin PANTEA - oct. 20, 2023

În ziua de astăzi vedem tot mai multe „lebede negre”. Evenimente, situații și reacții pe care le credeam imposibile și despre care realitatea demonstrează contrariul.

Unde sunt medicii când trebuie să voteze?

de Dr. Valentin PANTEA - oct. 13, 2023

Săptămâna trecută au fost alegeri pentru comisia de disciplină a colegiilor judeţene. Din păcate, medicii care au votat sunt mai puţini de o treime dintre cei cu drept de vot.

Vaccinul gripal din 2023

de Dr. Valentin PANTEA - oct. 6, 2023

Începând cu toamna aceasta, modul de distribuţie în teritoriu a vaccinului gripal se modifică substanţial.

Cui aparține scrisoarea medicală?

de Dr. Valentin PANTEA - sept. 29, 2023

Subiectul „scrisoare medicală” ar trebui să fie unul banal, dar, din păcate, de prea multe ori practica medicală ne dovedește că nu e așa.

Manipularea „morţilor subite

de Dr. Valentin PANTEA - sept. 22, 2023

Una dintre campaniile antivaccinare împotriva COVID a fost și falsa temă a „deceselor subite” provocate de administrarea acestui vaccin.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe