Ansamblul măsurilor luate pentru a îndepărta, corecta ori stopa manifestarea cauzelor ce pot determina sau amplifica îmbolnăvirile aparatului dento-maxilar înseamnă prevenire în stomatologie.
Respiraţia disfuncţională este una dintre principalele cauze ale problemelor de malocluzie, de somn, chiar de postură. Prin practicarea unor tehnici simple de respiraţie putem descoperi numeroase beneficii.
O nouă serie de reviste MedicHub vă oferă articole interesante și utile.
Un nou număr al revistei Medicine and Pharmacy Reports, primul din acest an, propune o serie de articole interesante.
Alimentaţia, alături de reconfigurarea unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la menţinerea sănătăţii.
Noul jurnal ştiinţific de la MedicHub oferă articole şi informaţii în domeniul dieteticii şi nutriţiei.
În „Medicina profundă”, omul de știinţă american Eric Topol dezvăluie modul în care inteligenţa artificială poate ajuta, având potenţialul să transforme toate aspectele din activitatea medicilor.
ArtFitMent – arta de a aduce echilibrul și armonia în trup și în minte – încearcă să scoată la lumină potenţialul personal, să stimuleze creativitatea și să asigure o evoluţie durabilă artistului.
Adevărată minune e să treci printre oameni surâzând și ei să nu priceapă că surâsul ţi-a rămas în privire de la ultima întâlnire avută cu niște prieteni sculptaţi în lumină și umbră de cuvânt.
În cele ce urmează vă propunem o selecție a câtorva dintre articolele de specialitate pe care le găsiți în cele mai recente numere ale revistelor Medichub.
Cartea cardiologului Eric Topol, „Medicina profundă”, a fost tradusă recent și la noi.
Lucrarea Etica medicală în era COVID-19: acum și pentru viitor ne prezintă problemele de malpraxis văzute din interiorul profesiilor medicale.
Volumul „Momente din istoria dizabilităţii. Repere cronologice și aspecte sociale” pune în lumină un domeniu delicat, care de-a lungul timpului a avut parte de numeroase momente neplăcute.
Specialiștii care lucrează cu copii cu tulburări de învăţare pot găsi de-acum, în librării, primul volum din cartea „Logopedie aplicată” – apărută recent la Editura Medicală, București.
Marea necesitate a știinţelor biologice în progresul cercetărilor privind fiziopatologia bolilor canceroase este foarte bine evidenţiată în cartea „Bioenergetica celulei normale și maligne”, sub semnătura doctorului Aurelian Udriștioiu.
Inedită prin zugrăvirea turismului de pandemie pe mapamond, cartea doctorului Viorel Pătrașcu m-a cucerit definitiv.
O să încep prin a spune că nu am mai citit până acum despre conștientizarea trăirilor interioare, iar prima mea întâlnire cu Gabor Maté, renumitul medic și specialist în domeniul dependenţelor și al traumei, a fost cea mai recentă carte a lui, Mitul normalităţii. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică.
Editura Medicală ne-a oferit, de curând, o carte masivă, dedicată ecografiei cu contrast – „Ultrasonografia clinică a abdomenului centrată pe explorarea armonică cu contrast”, realizată de Radu Ion Badea, Simona Ioaniţescu și Mihai Socaciu.
Așa cum ne-a obișnuit deja, revista „Plai străbun” nu contenește să aducă în atenţia noastră repere culturale, trecute sau prezente, cu mesaje novatoare, de avangardă și cu puternice influenţe asupra vieţii artistice din ţara noastră.
Revista „Memoria” încheie anul oferind cititorilor un număr de excepţie, tematic și grafic, datorat regretatului Ioan Atanasiu Delamare (artist plastic polivalent, elev al pictorilor Octav Grigorescu, Traian Brădean, John Untch).
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe