În societatea noastră, dependenții sunt priviți ca având mai degrabă o deficiență de caracter decât o boală gravă, afirmă David Sheff, autorul cărții „Băiatul meu frumos”.
Experţi în psihologia sănătăţii de la Fundaţia Baylor Marea Neagră alături de colaboratori au plăcerea să anunțe lansarea manualului „Susţinerea pacienţilor cu boli cronice – Manual de psihologia sănătăţii pentru clinicieni”.
Volumul „Ghid de prescriere a medicamentelor pediatrice” reprezintă încununarea unui efort colectiv al experților de la Editura Prior și al unui grup foarte entuziast de medici tineri, afirmă medicul Mihai Craiu.
Influenţa ritmurilor circadiene în tratarea afecţiunilor a motivat dezvoltarea unei noi discipline clinice – cronomedicina.
Acest ghid clinic pentru studenţi și medici rezidenţi ATI începători, structurat în două volume (Anestezie și Terapie intensivă), oferă într-o formă rapidă și eficientă noţiunile cele mai importante care stau la baza terapiei intensi
A fost publicat recent volumul Soul and Body Diseases, Remedies and Healing in Middle Eastern Religious Cultures and Traditions, coordonat și editat de profesorul și cercetătorul din cadrul Academiei Române Cătălin-Ștefan Popa.
Recent, a apărut cel de-al treilea volum al Tratatului de boli infecţioase, coordonat de prof. dr. Emanoil Ceaușu.
Editura Trei propune un top de ghiduri esențiale de nutriție și stil de viață echilibrat, surse excelente de documentre pentru cei care dore vor să se informeze corect. Puteți câștiga una dintre cărțile care vă interesează!
Primul manual de psihologia sănătății care oferă clinicienilor din România exemple concrete de intervenții a apărut la editura TREI.
Un nou titlu editorial MedicHub Media este la dispoziția profesioniștilor din sănătate: Compendiu de medicina adicției, un ghid practic pentru medici de diverse specialităţi.
Cea de-a XX-a ediţie a celui mai cunoscut și mai utilizat manual pentru medici și studenţi la Medicină a fost tradusă în limba română.
Editura T-Par din Chișinău a publicat volumul Valori, etică și drepturi în managementul instituţiilor medicale, de conf. dr. Rodica Gramma (specialitatea Medicină socială și Management).
Cel mai recent număr al revistei Maramureșul Medical, editată de Colegiul Medicilor din Maramureș, vine cu o serie de articole interesante din domenii variate.
Recent apărut la Editura Medicală, volumul 1 al Tratatului de medicină internă, sub redacţia prof. dr. Ion Victor I. Bruckner, a fost conceput în trei volume care acoperă terenul vast al acestei specialităţi.
Lucrarea Curs practic de patologie generală este elaborată prin efortul conjugat al mai multor autori.
Marius Chivu (scriitor, editor și traducător) a coordonat recent volumul „Cartea depresiilor”, apărut la Editura Humanitas.
Revista științifică Dietetician.ro și-a schimbat recent denumirea în „The Romanian Journal of Nutrition” (Jurnalul Român de Nutriție).
Cartea este supranumită de autori un „ghid al cititorului pentru detectarea balivernelor”.
Lansarea volumului „Omul Portocaliu și alte povestiri terapeutice”, scris de prof. dr. Doina Cosman, a avut loc aseară la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.
A apărut la Editura All volumul Neuropatologie chirurgicală. Tumorile sistemului nervos și ale structurilor asociate, semnat de dr. Dorel Eugen Arsene.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe