Datorită unui dispozitiv nou, chirurgii pot „muta” esofagul pacienţilor, protejându-l astfel de riscurile intervenţiilor de ablaţie cardiacă.
Ansamblul măsurilor luate pentru a îndepărta, corecta ori stopa manifestarea cauzelor ce pot determina sau amplifica îmbolnăvirile aparatului dento-maxilar înseamnă prevenire în stomatologie.
Respiraţia disfuncţională este una dintre principalele cauze ale problemelor de malocluzie, de somn, chiar de postură. Prin practicarea unor tehnici simple de respiraţie putem descoperi numeroase beneficii.
O nouă serie de reviste MedicHub vă oferă articole interesante și utile.
Un nou număr al revistei Medicine and Pharmacy Reports, primul din acest an, propune o serie de articole interesante.
Alimentaţia, alături de reconfigurarea unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la menţinerea sănătăţii.
În weekendul consecutiv Zilei Internaţionale a Copilului, cinematografele vă așteaptă cu două premiere adecvate celor mici. Pentru cei fără copii, eroul interpretat de Gerard Butler este fix ce trebuie.
Institutul Francez a organizat la 25 mai, pentru prima dată la București, evenimentul intitulat „Noaptea filosofiei”. (În imagine: Mihaela Constantinescu, Cristina Voinea, Constantin Vică)
Ediţia de anul acesta a TIFF vine cu nu mai puţin de 200 de filme cu tematică diversă și invitaţi de top din industria cinematografică naţională și internaţională.
Un kit similar testelor de sarcină ar putea permite monitorizarea pierderii masei musculare într-un mod confortabil.
Un plasture ce poate fi purtat de pacient, pe bază de ultrasunete, poate măsura redoarea sau rigiditatea ţesuturilor de sub piele.
Andra Samson este lector la Fundaţia Calea Victoriei. Ea a debutat în 2019 cu volumul de povestiri „Kaleidoskop”, la editura Tritonic, în care şi-a găsit loc proza fantastică. Este prima dată când trimite o proză la „Doza de ficțiune”.
În această seară, de la ora 21:00, postul de televiziune TLC aduce în premieră un documentar mult așteptat în întreaga lume – „Selma Blair: Lupta pentru viață”.
„Metoda Glucose Goddess", de Jessie Inchauspé, o carte despre controlul glicemiei recent lansată în România la Editura Publica, a fost cel mai vândut volum al editurii la târgul de carte Bookfest.
Muzeul Satului propune câteva expoziţii vernisate recent, care pot fi vizitate până la jumătatea lunii iunie.
Spectacolul „Freak Show vol. 2”, găzduit de Teatrul Naţional București, ne prezintă un actor inteligent, ajuns la maturitate artistică.
E greu să refuzi o porţie bună de râs în compania lui Robert De Niro, în calitate de tată de coșmar, sau să nu retrăiești povestea Micii sirene, într-o ecranizare proaspătă.
Este pentru prima dată când Cristina-Maria Mitrea trimite o microficțiune la rubrica noastră, „Doza de ficțiune”. Lectură plăcută!
Cu ajutorul unui instrument bazat pe inteligenţă artificială, oamenii de știinţă au identificat persoanele aflate la cel mai înalt risc de a dezvolta cancer pancreatic.
Datorită unui dispozitiv implantat la nivelul craniului, medicii pot crea breșe în bariera hematoencefalică, prin care să administreze chimioterapia în caz de tumori cerebrale.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe