Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de responsabilizare privind arsurile la copii

de Dr. Laura Davidescu - apr. 19 2024
Campanie de responsabilizare privind  arsurile la copii

Pentru a preveni producerea arsurilor la copii, dar și pentru a acorda rapid și corect primul ajutor, Clinica de Arsuri de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a lansat platforma stop-arsuri.ro.

Neglijenţa sau neatenţia părinţilor reprezintă principala cauză a producerii de arsuri. Unul din patru români recunoaște că-și lasă copiii mai mici de 10 ani nesupravegheaţi în locuinţă, conform unui sondaj IRES. Astfel, anual, peste 10.000 de copii suferă arsuri care necesită asistenţă medicală de urgenţă, potrivit estimărilor medicilor de la Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Dintre aceștia, în jur de 500 de copii ajung aici în stare gravă.

Pentru a preveni producerea arsurilor la copii, dar și pentru a acorda rapid și corect primul ajutor, Clinica de Arsuri de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a lansat platforma stop-arsuri.ro. Pe această pagină părinţii găsesc informaţii utile pentru a conștientiza și înlătura pericolele din locuinţă și pentru a reacţiona corect în eventualitatea producerii unui accident.

Pe lângă resursele puse la dispoziţie online, echipa proiectului a ajuns în 20 de localităţi în care a consiliat părinţii, iar 3.000 de medici de familie au fost informaţi cu privire la abordarea corectă a arsurilor. În plus, medicii de la „Grigore Alexandrescu” au în lucru un Registru Naţional Unic al Pacienţilor Arși, un instrument digital care va permite urmărirea pe termen lung a acestora.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe