Viitorul absolvenţilor de Medicină este strâns legat de examenul de rezidenţiat.
În era digitală, copiii și adolescenţii petrec din ce în ce mai mult timp pe telefoane, tablete sau în faţa calculatorului, captivi într-un flux nesfârșit de informaţii și interacţiuni pe reţelele sociale.
În spatele problemelor stomatologice stau numeroase pericole pentru sănătatea altor organe și sisteme. Inima, oasele sau echilibrul glicemic pot fi profund influenţate de starea danturii. Specialiștii ne explică de ce.
Echipa olimpică a României se află deja la Paris, iar toţi cei 107 sportivi care au ajuns acolo au fost sau sunt testaţi antidoping, poate chiar în timp ce citiţi aceste rânduri.
Într-o lume în care factorii de mediu se modifică de la o zi la alta, iar stilul de viaţă se schimbă constant, alergiile au devenit o problemă de sănătate publică din ce în ce mai presantă.
Iubirea lasă urme fizice în creier, nu doar în inimile noastre, spun specialiștii. Neuroștiinţa vine cu dovezi convingătoare că dragostea este mai mult decât emoţie și rămâne înrădăcinată în structura și chimia creierului.
Cel puţin două sunt elementele pe care le au în comun diabetul zaharat de tip 1 cu cel de tip 2: numele și dependenţa organismului de insulină. Dacă cel de tip 2 este din ce în ce mai întâlnit, despre cel de tip 1 nu se vorbește atât de mult.
Intervenţia chirurgicală estetică ginecologică, din ce în ce mai populară, aduce îmbunătăţiri semnificative în viaţa femeilor, la mai multe niveluri, de la cel funcţional la cel emoţional.
Îngrijirea de sine și menţinerea unei perspective pozitive pot influenţa în mod semnificativ calitatea vieţii și sănătatea mintală.
„Ești ceea ce mănânci” a devenit dictonul momentului. Parafrază a cuvintelor avocatului francez Brillat-Savarin, care a scris „Fiziologia gustului” în 1826, vorbele gastronomului sunt mai actuale ca oricând.
Sănătatea mintală a început, și în România, să fie abordată în dimensiunile sale reale: în termeni de politici publice, de educaţie, empatie și incluziune. La începutul acestei veri, Congresul ARPP a pus în discuţie această tematică.
Într-un timp extrem de scurt, dependenţa de droguri poate face dintr-un om sănătos un consumator capabil să-și vândă obiecte din casă pentru a-și procura o nouă doză.
Astmul e cauzat de alergie în mai mult de jumătate din cazurile înregistrate la adulţi. La copii, statisticile sunt și mai descurajante: 80% dintre cazurile de astm înregistrate au un fond alergic.
Șefa Serviciului Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului din cadrul INCDBA-IBA* participă la Congresul NutriTerra, în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie.
Pandemia i-a provocat echipa. Cea mai mare surpriză a fost să realizeze că, în plin val Delta, pacienţii refuzau vaccinul, spune conf. dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar Boli Infecţioase.
Emese Sav este pacient supravieţuitor al accidentului vascular cerebral. I s-a întâmplat în Danemarca, unde trăiește și acum, în plinătatea vârstei și a unei cariere ce se anunţa înfloritoare.
Nicoleta Profir are 31 de ani și, de mai bine de șase ani, este imobilizată într-un scaun rulant din pricina unei infecţii cu borrelia.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe