Newsflash

Monica Tănase


Generația alergică - Manifestările vulnerabilităţilor copiilor noștri

de Monica Tănase - apr. 19, 2024

Într-o lume în care factorii de mediu se modifică de la o zi la alta, iar stilul de viaţă se schimbă constant, alergiile au devenit o problemă de sănătate publică din ce în ce mai presantă.

Creierul îndrăgostit

de Monica Tănase - mar. 22, 2024

Iubirea lasă urme fizice în creier, nu doar în inimile noastre, spun specialiștii. Neuroștiinţa vine cu dovezi convingătoare că dragostea este mai mult decât emoţie și rămâne înrădăcinată în structura și chimia creierului.

Diabetul zaharat de tip 1 – moștenirea nedorită din sânge

de Monica Tănase - nov. 17, 2023

Cel puţin două sunt elementele pe care le au în comun diabetul zaharat de tip 1 cu cel de tip 2: numele și dependenţa organismului de insulină. Dacă cel de tip 2 este din ce în ce mai întâlnit, despre cel de tip 1 nu se vorbește atât de mult.

Estetica intimă, între frivolitate și necesitate

de Monica Tănase - nov. 10, 2023

Intervenţia chirurgicală estetică ginecologică, din ce în ce mai populară, aduce îmbunătăţiri semnificative în viaţa femeilor, la mai multe niveluri, de la cel funcţional la cel emoţional.

Avem vârsta stării noastre de bine

de Monica Tănase - sept. 29, 2023

Îngrijirea de sine și menţinerea unei perspective pozitive pot influenţa în mod semnificativ calitatea vieţii și sănătatea mintală.

Alimentaţia, „arma” viitorului în lupta cu bolile

de Monica Tănase - aug. 11, 2023

„Ești ceea ce mănânci” a devenit dictonul momentului. Parafrază a cuvintelor avocatului francez Brillat-Savarin, care a scris „Fiziologia gustului” în 1826, vorbele gastronomului sunt mai actuale ca oricând.

Dr. Ana Giurgiuca: „Suicidul este un fenomen surmontabil”

de Monica Tănase - aug. 11, 2023

Sănătatea mintală a început, și în România, să fie abordată în dimensiunile sale reale: în termeni de politici publice, de educaţie, empatie și incluziune. La începutul acestei veri, Congresul ARPP a pus în discuţie această tematică.

Cinci ani dependentă de heroină

de Monica Tănase - iul. 7, 2023

Într-un timp extrem de scurt, dependenţa de droguri poate face dintr-un om sănătos un consumator capabil să-și vândă obiecte din casă pentru a-și procura o nouă doză.

Alergia, inamicul tăcut ce declanșează astmul

de Monica Tănase - iun. 16, 2023

Astmul e cauzat de alergie în mai mult de jumătate din cazurile înregistrate la adulţi. La copii, statisticile sunt și mai descurajante: 80% dintre cazurile de astm înregistrate au un fond alergic.

Cunoașterea și valorificarea bioresurselor alimentare

de Monica Tănase - iun. 9, 2023

Șefa Serviciului Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului din cadrul INCDBA-IBA* participă la Congresul NutriTerra, în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie.

Simin-Aysel Florescu: „Infecţioniștii sunt niște temerari”

de Monica Tănase - apr. 14, 2023

Pandemia i-a provocat echipa. Cea mai mare surpriză a fost să realizeze că, în plin val Delta, pacienţii refuzau vaccinul, spune conf. dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar Boli Infecţioase.

„Șansele ca ceva să meargă prost erau de 1 la 100.000. Eu am fost acel 1”

de Monica Tănase - dec. 16, 2022

Emese Sav este pacient supravieţuitor al accidentului vascular cerebral. I s-a întâmplat în Danemarca, unde trăiește și acum, în plinătatea vârstei și a unei cariere ce se anunţa înfloritoare.

Viaţă de campion imobilizat în scaun rulant

de Monica Tănase - nov. 25, 2022

Nicoleta Profir are 31 de ani și, de mai bine de șase ani, este imobilizată într-un scaun rulant din pricina unei infecţii cu borrelia.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe