La 8 noiembrie a avut loc o nouă ediţie a Forumului Pediatru.ro, organizat de MedicHub, sub coordonarea știinţifică a prof. dr. Doina Pleșca, președinta Societăţii Române de Pediatrie.
Peste 100.000 de apeluri au primit voluntarii Fundația Regale Margareta a României de la lansarea Telefonului Vârstnicului. Despre acestea, într-o discuție cu asistentul social Roxana Molocea, coordonatorul programului.
La 1 octombrie va avea loc conferința „Bune Practici pentru o Bătrânețe Frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României. Cu acest prilej, Viața Medicală a vorbit cu Mugurel Mărgărit, director executiv al fundației.
Când medicii vorbesc despre vaccinul HPV, discuţia ar trebui să se întoarcă mereu la prevenirea cancerului, transmite dr. Kenneth A. Alexander, șeful Departamentului de Boli infecţioase la Spitalul de Copii Nemours din Florida.
În România, medicina hiperbară amintește cumva de legenda meșterului Manole. Autorităţile din domeniu relansează invitaţia pentru a construi o fundaţie atât de necesară.
Din septembrie 2023, România a extins accesul la vaccinarea împotriva HPV și a cancerelor produse de acest virus. Iar rezultatele încep să se vadă, chiar dacă ritmul de vaccinare este încă timid. Ce putem face pentru a-l accelera?
„Zilele Medicale și Știinţifice ale IOB” s-au desfășurat în perioada 23-25 mai, la sediul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București, sub titlul „75 de ani de inovaţie în oncologie pentru binele pacienților.
Poliţia din Lincolnshire, Marea Britanie, a pus la dispoziţie locuitorilor acestei regiuni brăţări destinate persoanelor cu demenţă, scrie BBC. Acestea devin utile în cazul în care purtătorul lor se rătăcește.
După o perioadă cu circulaţie limitată, Bordetella pertussis a produs la nivel european peste 25.000 de cazuri de boală (tuse convulsivă) în 2023 și peste 32.000 în perioada ianuarie-martie a anului curent. Niveluri similare de infect
Anual, 4,5 milioane de pacienţi spitalizaţi în ţările Uniunii Europene și Spaţiului Economic European contractează cel puţin o infecţie intraspitalicească (nosocomială, IN).
Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă a unui nou medicament pentru hemofilie, destinat pacienților cu hemofilie de tip A produsă prin deficit de factor VIII.
România are potenţialul de a-și atinge la timp ţintele de vaccinare împotriva HPV din Planul Naţional de Combatere a Cancerului.
Persoanele care suferă de durere cronică asociată artrozei genunchiului au nu doar o calitate a vieții mai redusă, ci și un ritm mai accelerat al îmbătrânirii creierului.
Aproape 30% dintre copiii de vârstă școlară pot suferi de durere abdominală funcţională. Pentru a veni în ajutor, Societatea Europeană de Gastroenterologie Pediatrică a lansat o campanie de conștientizare, simultan, în 18 ţări.
Pentru medicii de familie din București și Ilfov, perioada 27-30 martie a fost dedicată Conferinţei AMF-B, ajunsă la a 20-a ediţie.
Strâns legat de visurile de-a ne pune amprenta pe ceva specific nouă şi domeniului nostru de activitate, antreprenoriatul devine, în era digitală, o parte tot mai importantă din viaţa profesioniștilor din Sănătate.
Mastopexia este operaţia de lifting al sânilor, care poate fi însoţită sau nu de augmentare mamară cu implant. Bune practici în domeniu, complicaţii posibile și mici trucuri ale experienţei au fost analizate în cadrul unei întâlniri.
Ce putem face pentru un somn mai odihnitor? De ce este somnul important? Ce ne afectează calitatea și cantitatea somnului?
La 30 martie, comunitatea medicală marchează Ziua internaţională de luptă împotriva mielomului multiplu. Despre nevoile și reușitele acestui domeniu al hematooncologiei am vorbit cu dr. Sorina Bădeliţă și prof. dr. Daniel Coriu.
Ziua Mondială a Rinichiului 2024 are ca slogan „Sănătatea rinichilor pentru toţi: promovarea accesului echitabil la îngrijire și la utilizarea optimă a medicamentelor”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe