Newsflash

Dr. Laura Davidescu


Crucea Roșie, 148 de ani de umanitate

de Dr. Laura Davidescu - iul. 12, 2024

Pentru mulţi dintre actualii medici și asistenţi, concursul școlar „Sanitarii Pricepuţi” a fost cel care le-a deschis „apetitul” pentru viitoarea profesie pe care au îmbrăţișat-o ca adulţi.

Dr. Alexandra Mircea, dentista cu un milion de urmăritori pe TikTok

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14, 2024

Unul dintre cei mai cunoscuţi influenceri online în halat alb și-a deschis propriul cabinet în pandemie și a ajuns la sufletul a milioane de internauţi prin clipurile și postările sale prietenoase și amuzante.

Manualul MERCK de diagnostic şi tratament

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14, 2024

Cea de-a XX-a ediţie a celui mai cunoscut și mai utilizat manual pentru medici și studenţi la Medicină a fost tradusă în limba română.

Iniţiativă OMS de promovare a conducerii defensive

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14, 2024

Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România și Academia Titi Aur și-au unit forţele pentru a promova în ţara noastră condusul defensiv sub tema „Încetinește și rămâi în siguranţă!”.

Tendinţe care vor modela viitorul alimentelor și al gustărilor

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14, 2024

S-a lansat raportul State of Snacking Future Trends, care prezintă macrotendinţele în privinţa modului cum vom lua gustări în viitorul deceniu.

În căutarea dietei perfecte

de Dr. Laura Davidescu - mai 3, 2024

În ciuda unor medicamente de slăbit devenite vedetă în ultimii ani, dietele nu se perimează niciodată. Aflaţi ce mai este „la modă” în privinţa scăderii în greutate și ce recomandă nutriţioniștii.

În curând vom avea un produs non-hormonal pentru simptomele menopauzei

de Dr. Laura Davidescu - mai 3, 2024

După mulţi ani în care femeile nu au avut nicio soluţie pentru a înlătura neplăcutele simptome ale menopauzei, compania Bayer anunţă dezvoltarea unui medicament pentru tratarea simptomelor vasomotorii și a tulburărilor de somn.

Campanie de responsabilizare privind arsurile la copii

de Dr. Laura Davidescu - apr. 19, 2024

Pentru a preveni producerea arsurilor la copii, dar și pentru a acorda rapid și corect primul ajutor, Clinica de Arsuri de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a lansat platforma stop-arsuri.ro.

Bayer Pharmaceuticals anunţă progrese majore

de Dr. Laura Davidescu - apr. 5, 2024

Compania farmaceutică a anunţat la Berlin, în cadrul evenimentului Pharma Media Day 2024, progrese importante în arii terapeutice precum bolile cardiovasculare, oncologia, imunologia, neurologia și bolile rare.

„Pauza de fapte bune”. Invitație la donare de sânge pe 17 aprilie

de Dr. Laura Davidescu - apr. 4, 2024

Pe 17 aprilie, grupul Digi și Vastint România invită donatorii de sânge la o acțiune caritabilă în cadrul Business Garden Bucharest.

Ana Hotels „Europa” își redeschide porțile pe 16 aprilie

de Dr. Laura Davidescu - apr. 1, 2024

Ana Hotels anunță redeschiderea emblematicului hotel Europa din Eforie Nord, după finalizarea unui complex proces de modernizare a hotelului și spa-ului.

O carte optimistă, despre modul în care oamenii își pot reveni chiar din situaţii grave

de Dr. Laura Davidescu - mar. 22, 2024

Prof. dr. Doina Cosman a publicat recent volumul „Omul portocaliu și alte povestiri terapeutice”.

Un român mănâncă 13 batoane și napolitane anual

de Dr. Laura Davidescu - mar. 19, 2024

Peste 20.000 de tone din gustările dulci pe care le mâncăm în România sunt reprezentate de napolitane și batoane KitKat, produse în fabrica Nestle de la Sofia.

Cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică

de Dr. Laura Davidescu - mar. 18, 2024

Un spital privat de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă cu filiale în 40 de orașe din România dezvăluie care sunt cele mai solicitate operații de către clienți.

Prof. dr. Ruxandra Jurcuţ: „Suntem mulţi care vrem să mergem înainte. Finanţarea e singurul lucru care ne lipsește”

de Dr. Laura Davidescu - mar. 8, 2024

Cercetătoare, clinician, dar și mentor, coordonatoarea unicului centru de boli cardiovasculare genetice din ţară, prof. dr. Ruxandra Jurcuţ este una dintre cele mai „up to date” figuri ale medicinei românești.

Barometrul Stomatologiei. Două treimi dintre români vor să meargă la dentist în 2024

de Dr. Laura Davidescu - feb. 28, 2024

Aproximativ 66% dintre români iau în considerare o vizită la medicul stomatolog în 2024, cel mai ridicat procentaj din ultimii șase ani, de când se realizează cercetarea de piață Barometrul Stomatologiei.

Alexandru Rafila se va întâlni cu medicii români din Franța

de Dr. Laura Davidescu - ian. 18, 2024

Medicii români din regiunea pariziană au primit zilele acestea invitația de a participa la o întâlnire cu ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila.

Cât de competent este Doctor Google?

de Dr. Laura Davidescu - ian. 12, 2024

De peste două decenii, când suntem în căutarea unei informații, indiferent din ce domeniu, suntem obișnuiți să apelăm la giganticul motor de căutare care poartă numele Google. Cât ne poate ajuta acesta în domeniul medical?

Terapii balneare în staţiunea Sf. Constantin și Elena

de Dr. Laura Davidescu - dec. 22, 2023

Micuţa staţiune de la ţărmul bulgăresc al Mării Negre găzduiește un spa medical cu rădăcini istorice, unde vin anual mii de turiști. Aproape un sfert dintre ei sunt români și e de așteptat ca numărul lor să crească de la an la an.

Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale

de Dr. Laura Davidescu - dec. 20, 2023

Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pot asigura nutriția pacienților din stadiul de nou-născut și până la vârste înaintate. Aflați câteva imformații interesante despre această categorie de produse.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe