Newsflash

Dr. Laura Davidescu


Tulburările digestive în tratamentul cancerului

de Dr. Laura Davidescu - aug. 24, 2023

În ciuda eficacității, tulburările gastrointestinale rămân pe lista celor mai neplăcute efecte secundare ale tratamentelor oncologice.

Cancerul și nutriția

de Dr. Laura Davidescu - aug. 9, 2023

Cancerul a devenit o boală care, datorită progreselor din chimio și radioterapie, a tratamentelor biologice și tehnicilor chirurgicale, poate fi adesea ameliorată. Din păcate, starea de nutriție a pacienților poate fi grav afectată.

Despre hidratare, sport și bere cu dr. Alin Popescu

de Dr. Laura Davidescu - aug. 2, 2023

Hidratarea este un subiect foarte la modă, în special în perioada verii. Am stat de vorbă despre acest proces cu medicul sportiv Alin Popescu, de la Federația Română de Rugby, dar și fondator al Centrului de Studii despre Bere.

Revederea de 30 de ani

de Dr. Laura Davidescu - iul. 28, 2023

Orice revedere cu foștii colegi de facultate este un prilej de mare emoţie, dar și bucurie pentru participanţi. Promoţia 1993 de la UMF „Carol Davila” București a organizat un astfel de eveniment în luna iulie.

Pisicile ne îmbunătățesc viața (studiu)

de Dr. Laura Davidescu - iul. 26, 2023

71% dintre români cred că viața lor s-a îmbunătățit de când au pisică, relevă un studiu Whiskas realizat recent în România.

Patru probe paraclinice în evaluarea stării de nutriție

de Dr. Laura Davidescu - iul. 26, 2023

Cu ajutorul anumitor analize de sânge se pot depista precoce unele tulburări patologice, chiar înaintea manifestărilor clinice. Astfel, tulburările de nutriție sunt mai ușor de corectat.

Semne că ficatul tău suferă

de Dr. Laura Davidescu - iul. 11, 2023

Ficatul este un organ esențial în digestia alimentelor și în detoxificarea organismului, de unde și importanța sa crucială în menținerea sănătății. Care sunt semnele că ai putea avea o problemă hepatică?

CAMINO- Medici pe drumul regăsirii sinelui

de Dr. Laura Davidescu - iun. 30, 2023

Anual, Camino de Santiago atrage sute de mii de pelerini, printre ei numărându-se și mulţi români. Am stat de vorbă cu trei medici care au făcut această călătorie, pentru a afla ce anume i-a atras în cel mai cunoscut pelerinaj european.

Lipsa educaţiei nutriţionale, o barieră în calea prevenirii obezităţii

de Dr. Laura Davidescu - iun. 30, 2023

Ca manager de nutriţie al filialei românești Nestlé, cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, Nicoleta Tupiţă vorbește despre importanţa programelor educaţionale, în special adresate copiilor și părinţilor.

Dr. Marius-Anton (Toni) Ionescu: „Am încercat întotdeauna să fac o punte între dermatologia din România și cea din Franța”

de Dr. Laura Davidescu - iun. 22, 2023

De origine română, unul dintre dermatologii reputați la nivel mondial nu a pierdut legăturile cu România și vine anual în țară pentru a prezenta noutățile în domeniu, la nivel academic.

Compoziția în macronutrienți a alimentației sănătoase

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14, 2023

Când vine vorba de alimentație sănătoasă, unul dintre termenii invocați de medici și nutriționiști este cel de macronutrienți. Ce sunt aceștia?

Spitalele pot avea acces la cafea premium

de Dr. Laura Davidescu - iun. 13, 2023

Nestlé Professional lansează programul de cafea We Proudly Serve Starbucks® pentru birouri, spitale, universități, hoteluri, săli de conferințe ș.a.

Clinicile Dentare Dr. Leahu devin parte din Rețeaua REGINA MARIA

de Dr. Laura Davidescu - iun. 12, 2023

Rețeaua REGINA MARIA intră pe piața serviciilor stomatologice prin preluarea pachetului majoritar, de 51%, al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Se redeschid ștradurile termale din Sovata

de Dr. Laura Davidescu - iun. 8, 2023

Pe 23 iunie se redeschide ștrandul de pe malul lacului heliotermal Ursu, din Sovata. Apa lacului este renumită pentru tratarea a numeroase afecțiuni precum cele reumatismale, ginecologice sau dermatologice.

Continuă testările gratuite pentru cancer colorectal în București-Ilfov

de Dr. Laura Davidescu - iun. 7, 2023

Campaniile de testările gratuite pentru cancer colorectal și leziuni precanceroase în regiunea București-Ilfov continuă până la sfârșitul anului 2023.

Tulburările alimentare la copii, o problemă de sănătate globală

de Dr. Laura Davidescu - iun. 7, 2023

O proporție importantă de copii și adolescenți, în special fete, suferă de tulburări alimentare, arată un studiu multicentric.

Concurs de călărie terapeutică pentru copii cu dizabilități

de Dr. Laura Davidescu - iun. 6, 2023

Primul și singurul concurs național de călărie terapeutică pentru copii cu dizabilități a avut loc sâmbătă, 3 iunie, la Aiud. Au participat copii între 5 și 16 ani, din 10 județe.

O carte despre controlul glicemiei, în topul vânzărilor

de Dr. Laura Davidescu - mai 30, 2023

„Metoda Glucose Goddess", de Jessie Inchauspé, o carte despre controlul glicemiei recent lansată în România la Editura Publica, a fost cel mai vândut volum al editurii la târgul de carte Bookfest.

Una din două adolescente are stimă de sine scăzută din cauza social media

de Dr. Laura Davidescu - mai 15, 2023

Una din două fete consideră că sfaturile toxice de frumusețe idealizată de pe platformele de social media sunt o cauză pentru o stimă de sine scăzută, relevă un studiu realizat de Dove.

„Carnea vegetală”, din ce în ce mai întâlnită în magazine

de Dr. Laura Davidescu - mai 5, 2023

Românii care doresc să scadă consumul de carne și produse animale au la dispoziție, din luna martie, burgeri și nuggets bogate în proteine vegetale.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe