Mai ales dacă ați avut deja un AVC, știți cât de grea este recuperarea. Iată ce schimbări puteți face în dietă pentru a preveni un nou accident vascular cerebral.
Să mănânci doar piureuri, din cauză că nu poți mesteca și înghiți prea bine în urma unui accident vascular cerebral, poate duce la importante carențe nutriționale. Află cum le poți evita.
De Ziua Mondială a Cerealelor Integrale, marcată pe 15 noiembrie, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume atrage atenția că românii consumă prea puțin din aceste alimente sănătoase.
În urma unui accident ischemic la nivel cerebral, alimentația orală poate fi mult îngreunată, ceea ce poate duce la carențe nutriționale.
Alimentația corectă și stilul de viață activ sunt ingredientele care vă pot asigura o viață lungă și cât mai sănătoasă. Iată ce puteți face pentru a vă îmbunătăți nutriția la vârsta a treia.
Obiceiurile alimentare influenţează riscul, dar și evoluţia bolii canceroase. Prof. dr. Irene Kuehrer (Austria) a susţinut recent o prezentare pe această temă.
În farmacii a apărut un produs psihobiotic, care echilibrează microbiomul intestinal și acționează concomitent asupra axei creier-intestin-microbiotă.
Pe 29 octombrie este marcată anual Ziua Mondială a Psoriazisului. Cu toate că este tratabilă, boala psoriazică afectează stima de sine și viața socială a pacienților.
Monica Pușcoiu a inaugurat o cofetărie care mizează pe dulciuri cu ingrediente pe cât de inedite, pe atât de sănătoase: făină de migdale, piureuri de fructe, sfeclă, cartofi dulci și chiar spanac. Faceți cunoștință cu creatoarea ALMOND!
Cu o populație din ce în ce mai îmbătrânită la nivel global, preocuparea pentru starea de nutriție a seniorilor este în creștere, întrucât mulți dintre ei sunt afectați de malnutriție.
Malnutriția, o stare metabolică în care organismul nu primește suficienți nutrienți pentru a funcționa optim, apare cu frecvență crescută la persoanele în vârstă.
În ciuda eficacității, tulburările gastrointestinale rămân pe lista celor mai neplăcute efecte secundare ale tratamentelor oncologice.
Cancerul a devenit o boală care, datorită progreselor din chimio și radioterapie, a tratamentelor biologice și tehnicilor chirurgicale, poate fi adesea ameliorată. Din păcate, starea de nutriție a pacienților poate fi grav afectată.
Hidratarea este un subiect foarte la modă, în special în perioada verii. Am stat de vorbă despre acest proces cu medicul sportiv Alin Popescu, de la Federația Română de Rugby, dar și fondator al Centrului de Studii despre Bere.
Orice revedere cu foștii colegi de facultate este un prilej de mare emoţie, dar și bucurie pentru participanţi. Promoţia 1993 de la UMF „Carol Davila” București a organizat un astfel de eveniment în luna iulie.
71% dintre români cred că viața lor s-a îmbunătățit de când au pisică, relevă un studiu Whiskas realizat recent în România.
Cu ajutorul anumitor analize de sânge se pot depista precoce unele tulburări patologice, chiar înaintea manifestărilor clinice. Astfel, tulburările de nutriție sunt mai ușor de corectat.
Ficatul este un organ esențial în digestia alimentelor și în detoxificarea organismului, de unde și importanța sa crucială în menținerea sănătății. Care sunt semnele că ai putea avea o problemă hepatică?
Anual, Camino de Santiago atrage sute de mii de pelerini, printre ei numărându-se și mulţi români. Am stat de vorbă cu trei medici care au făcut această călătorie, pentru a afla ce anume i-a atras în cel mai cunoscut pelerinaj european.
Ca manager de nutriţie al filialei românești Nestlé, cea mai mare companie de alimente și băuturi din lume, Nicoleta Tupiţă vorbește despre importanţa programelor educaţionale, în special adresate copiilor și părinţilor.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe