Pe final de an, vă invităm în câteva expoziţii bucureștene, care pot să întregească, pentru fiecare dintre noi, atmosfera de vacanţă și de sărbătoare.
Art Safari aduce un omagiu artistei Cecilia Cuţescu-Storck prin organizarea expoziţiei Cecilia Cuţescu-Storck. Prima femeie profesor de artă din Europa.
Muzeul Naţional de Artă al României a inaugurat Galeria de Artă Orientală, aflată la etajul al treilea al corpului central din fostul Palat Regal. În acest mod a fost încheiat un proiect iniţiat în urmă cu 16 ani.
Ajunsă la cea de-a 60-a ediţie, într-un parcurs temporal care a trecut de două ori bariera dintre secole, până la 24 noiembrie a.c. se află în desfășurare Bienala de la Veneţia.
Muzeului Naţional al Literaturii Române găzduiește o expoziţie dedicată lucrului cu sticla. Aceasta poate fi vizitată până la 3 noiembrie.
Ediţia de toamnă a Art Safari, care își așteaptă publicul la Palatul Dacia România până la 15 decembrie a.c., are ca element central spiritul creativ al femeilor.
Muzeul Municipiului București găzduiește mai multe expoziţii tematice, care au fost inaugurate în contextul Zilelor Bucureștiului. Cele mai multe vor putea fi vizitate până la final de noiembrie, și chiar și în decembrie.
Sezonul cultural a revenit în forţă în luna septembrie, un exemplu edificator fiind Festivalul Internaţional de Poezie București.
Palatul Noblesse găzduiește expoziţia Il Mito (Mitul) a sculptorului italian Giorgio Butini. Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei la București și al Institutului Italian de Cultură, ea poate fi vizitată până la 3 februarie.
Muzeul Colecţiilor de Artă găzduiește până la 1 octombrie o expoziţie dedicată tapiseriilor.
Muzeul Naţional de Artă al României propune, până la 29 septembrie a.c., o expoziţie inedită, în care arta contemporană se întâlnește cu pictura clasică.
Până la 1 septembrie a.c., în Muzeul Municipiului București avem ocazia să ne apropiem de viaţa și activitatea profesională a unuia dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai medicinei românești, prof, Gheorghe Marinescu (1863-1938).
Palatul Dacia România găzduiește până la 28 iulie a.c., expoziția de portrete a pictorului Eustaţiu Stoenescu. Expoziția este parte din ediția de anul acest a Art Safari.
La 24 iunie românii sărbătoresc ia tradițională, care din 2022 a fost inclusă în Patrimoniul Imaterial UNESCO.
Sculptura este de multe ori mai puţin prezentă în expunerile publice și ajunge mai greu la întâlnirea cu iubitorii de artă, din cauza unor evidente dificultăţi de ordin logistic.
Palatul Dacia România găzduiește expoziţia Istoria României în 100 de portrete. Aceasta este parte a actualului sezon Art Safari, deschis până la 28 iulie a.c.
Forumul Cultural Austriac oferă experienţe care ne ajută să ne cunoaștem reciproc mai bine, să ne promovăm și să aducem chiar schimbări pozitive acolo unde trăim. Totul, în contextul aniversării unui sfert de secol de prezenţă în România
Când momentele frumoase sau evenimentele speciale adună un an după altul, fiecare nouă ocazie devine motiv de bucurie și sărbătoare.
În această perioadă avem ocazia de a descoperi la București pictura artiștilor de dincolo de Prut, în cadrul a două expoziţii găzduite de Muzeul de Artă al României și de Muzeul Ţăranului Român.
Zilua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, instituită de UNESCO încă din 1995, este marcată la 23 aprilie.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe