Muzeul Naţional de Artă al României găzduiește o expoziţie de pictură dedicată împlinirii a 100 de ani de la întemeierea Turciei.
Pentru a marca împlinirea unui veac și jumătate de la moartea lui Alexandru Ioan Cuza (1820-1873), MNIR a organizat expoziţia „Cuza 150”. Aceasta poate fi vizitată până în martie 2024.
Ca o avanpremieră a Târgului de Carte Gaudeamus, care a debutat în 22 noiembrie, Institutul Cervantes din București a organizat, în 16 noiembrie a.c., un eveniment cultural de excepţie.
Sculptorul Romulus Ladea, dincolo de cariera sa artistică, și-a legat numele și de dezvoltarea învăţământului superior artistic din Ardeal. El este creatorul școlii de sculptură de la Cluj.
Ediția cu numărul 18 a acestui important studiu național, inițiat în 2005, revine în atenția profesioniștilor din cultură, dar și a publicului larg, după o întrerupere de trei ani, provocată de pandemia de COVID-19.
La București poate fi vizitată o expoziţie mai puţin obișnuită dedicată... genţilor. Aceasta a plecat din Londra și a poposit în ţara noastră după ce a trecut prin Belgia și Hong Kong.
Desfășurată recent sub genericul „FNT, laboratoarele sensibilului”, cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru de la București a adus în faţa publicului numeroase spectacole de teatru.
Muzeul Municipiului București prezintă o expoziţie care evidenţiază obiecte de colecţie donate instituţiei de Ioana și Alexandru Beldiman, istoric de artă și, respectiv, arhitect.
Muzeul Municipiului București a transpus o muncă de cercetare într-o expoziţie inedită care poate fi vizitată până la 28 octombrie.
În București pot fi vizitate mai multe expoziţii foto cu imagini din Georgia, Brazilia și Japonia.
Muzeul Naţional al Literaturii Române a găzduit, între 26 și 29 septembrie, Festivalul Cultural Latino-American.
Muzeul Municipiului București, în luna aniversării Capitalei, ne oferă în fiecare an motive de a călători în trecutul nostru, pentru a ne aminti de momente trăite ori pentru a descoperi istorii mai puţin cunoscute.
Hanul Gabroveni, sediul ARCUB, găzduiește o serie de expoziţii menite să ne ofere o incursiune provocatoare în trecutul nostru.
Muzeul Municipiului București propune două expoziţii inedite, găzduite de instituţii culturale din componenţa sa.
Galeria Galateea găzduiește, până la 27 septembrie a.c., expoziţia de ceramică „Limite în/călcate”.
Două expoziţii deschise la Muzeul Naţional al Ţăranului Român ne oferă ocazia de a pătrunde în universul satului românesc.
Duminică, 27 august, a debutat la București ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional „George Enescu”. Programul evenimentului a fost gândit astfel încât să atragă un public cât mai variat.
Muzeul Colecţiilor de Artă găzduiește o expoziţie dedicată așa-numitului „Grupul celor patru”, o grupare profesională cu caracter singular în istoria artei din România.
Ediţia de vară a Art Safari găzduiește o expoziţie dedicată pictorului Ion Alin Gheorghiu, unul dintre elevii preferaţi ai maestrului Camil Ressu.
MMB găzduiește, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Pavilionului Art Safari, o expoziţie dedicată pictorului Constantin Artachino, unul dintre fondatorii grupării „Tinerimea Artistică”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe