Newsflash

Dr. Raluca BULEA


Sensibilitatea portretului

de Dr. Raluca BULEA - iul. 12, 2024

Palatul Dacia România găzduiește până la 28 iulie a.c., expoziția de portrete a pictorului Eustaţiu Stoenescu. Expoziția este parte din ediția de anul acest a Art Safari.

[GALERIE FOTO] Recunoașterea iei

de Dr. Raluca BULEA - iul. 10, 2024

La 24 iunie românii sărbătoresc ia tradițională, care din 2022 a fost inclusă în Patrimoniul Imaterial UNESCO.

Ion Vlasiu, sculptorul

de Dr. Raluca BULEA - iun. 28, 2024

Sculptura este de multe ori mai puţin prezentă în expunerile publice și ajunge mai greu la întâlnirea cu iubitorii de artă, din cauza unor evidente dificultăţi de ordin logistic.

Repere istorice

de Dr. Raluca BULEA - iun. 14, 2024

Palatul Dacia România găzduiește expoziţia Istoria României în 100 de portrete. Aceasta este parte a actualului sezon Art Safari, deschis până la 28 iulie a.c.

Dialog cultural și ecologic

de Dr. Raluca BULEA - mai 31, 2024

Forumul Cultural Austriac oferă experienţe care ne ajută să ne cunoaștem reciproc mai bine, să ne promovăm și să aducem chiar schimbări pozitive acolo unde trăim. Totul, în contextul aniversării unui sfert de secol de prezenţă în România

Două decenii de Noaptea Muzeelor. Proteste la ceas aniversar

de Dr. Raluca BULEA - mai 30, 2024

Când momentele frumoase sau evenimentele speciale adună un an după altul, fiecare nouă ocazie devine motiv de bucurie și sărbătoare.

Mai aproape de Basarabia

de Dr. Raluca BULEA - mai 17, 2024

În această perioadă avem ocazia de a descoperi la București pictura artiștilor de dincolo de Prut, în cadrul a două expoziţii găzduite de Muzeul de Artă al României și de Muzeul Ţăranului Român.

Chipurile literaturii: expoziție de fotografie la Institutul Cervantes

de Dr. Raluca BULEA - mai 8, 2024

Zilua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, instituită de UNESCO încă din 1995, este marcată la 23 aprilie.

Comoara de artă din inima Dobrogei

de Dr. Raluca BULEA - mai 3, 2024

Sub genericul „Taine și comori”, ediţia curentă a Art Safari aduce o condensare de valori care transformă vizita într-o experienţă cu totul specială. Expoziţia este deschisă până la 28 iulie la Palatul Dacia România.

Cultura universală, sărbătorită la MNLR

de Dr. Raluca BULEA - apr. 19, 2024

Muzeul Naţional al Literaturii Române din București a organizat pentru prima dată anul acesta un eveniment dedicat Zilei Universale a Culturii, celebrată la 15 aprilie.

Prietenie veche, sărbătoare nouă

de Dr. Raluca BULEA - apr. 5, 2024

Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduiește, până la 28 aprilie, o expoziţie fotografică organizată în contextul Zilei Solidarităţii Polono-Române. Această zi este marcată în premieră anul acesta.

Esenţe de cultură franceză

de Dr. Raluca BULEA - apr. 5, 2024

La început de primăvară am avut bucuria reîntâlnirii cu dr. Mihail Mihailide, fondatorul publicaţiei Viaţa Medicală, prin intermediul celui mai recent volum publicat, intitulat „Povestiri care ar putea fi adevărate”.

Bucuria florilor

de Dr. Raluca BULEA - mar. 23, 2024

Expoziția „Grădinile Palatului” se va putea vizita doar până la 14 aprilie a.c.

Influenţe franceze în arta românească

de Dr. Raluca BULEA - mar. 22, 2024

Comunitatea internaţională marchează în fiecare an, la 20 martie, Ziua internaţională a francofoniei. Celebrează, astfel, modul în care limba franceză unește oameni din ţări și culturi diferite.

Institutul Italian de Cultură, la centenar

de Dr. Raluca BULEA - mar. 8, 2024

În martie 2010, în paginile publicaţiei inauguram rubrica dedicată Institutelor culturale din ţara noastră cu un material dedicat Institutului Italian de Cultură.

Pasiune de colecţionar

de Dr. Raluca BULEA - feb. 23, 2024

Muzeul Colecţiilor de Artă propune o incursiune în spiritul românesc prin intermediul unei expoziţii cu obiecte provenite din donaţii. Aceasta poate fi vizitată până la 17 martie a.c.

Surprize arheologice

de Dr. Raluca BULEA - feb. 9, 2024

Muzeul Municipiului București aduce în atenţia publicului obiecte aparent neconcordante cu locul în care au fost descoperite și care stau mărturie asupra unui anumit mod de viaţă din trecut.

Trei perspective fotografice

de Dr. Raluca BULEA - ian. 26, 2024

Mai multe instituţii culturale din București organizează în această perioadă o serie de expoziţii fotografice pentru a marca Ziua fotografiei.

Galeria de Artă Decorativă Europeană a MNAR, inaugurată [galerie foto]

de Dr. Raluca BULEA - ian. 18, 2024

Galeria de Artă Decorativă Europeană a MNAR a fost inaugurată cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Victor Brauner, din nou acasă

de Dr. Raluca BULEA - ian. 12, 2024

Muzeul Naţional de Artă al României găzduiește o expoziţie dedicată artistului Victor Brauner. Aceasta poate fi vizitată până la data de 30 aprilie a.c.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe