Newsflash

Demostene ŞOFRON


Boala cronică de rinichi nu vine niciodată singură

de Demostene ŞOFRON - iun. 2, 2023

Subiecte interesante au fost dezbătute la prima ediţie a conferinţei NefroCall. Nu au lipsit discuţiile despre opţiunile terapeutice nou apărute în Nefrologie sau despre legătura dintre boala cronică de rinichi și alte afecțiuni.

Filmul și libertatea de expresie la TIFF 2023

de Demostene ŞOFRON - iun. 2, 2023

Ediţia de anul acesta a TIFF vine cu nu mai puţin de 200 de filme cu tematică diversă și invitaţi de top din industria cinematografică naţională și internaţională.

Registru pentru urmărirea insuficienţei cardiace la Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - mai 19, 2023

Suntem în faţa unui proiect unic, deocamdată local – crearea unui registru de urmărire a remodelării ventriculare stângi post-infarct miocardic acut, în scopul prevenirii insuficienţei cardiace – REDEFINE-HF.

România, în premieră la London Design Biennale

de Demostene ŞOFRON - mai 19, 2023

Cluj-Napoca va reprezenta România, în premieră absolută, la Bienala de Design de la Londra (perioada 1-25 iunie), ca urmare a unui demers artistic al Asociaţiei Culturale Artistice Art Mirror.

Rolul ecografiei în dermatologie

de Demostene ŞOFRON - mai 12, 2023

Peste 100 de specialiști din ţară și de peste hotare au participat, la Cluj-Napoca, la conferinţa „Ecografia în dermatologie”.

Prof. dr. Dan Mihu: „Trăim într-o societate în care educaţia nu mai este o prioritate”

de Demostene ŞOFRON - apr. 21, 2023

Dintr-un total de 2.260 de nașteri înregistrate anul trecut la clinica Obstetrică-Ginecologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, 84 au fost la tinere minore, inclusiv la fetiţe de 12-13 ani.

Viitorul sună bine în Neurochirurgie

de Demostene ŞOFRON - mar. 24, 2023

Ediţia de anul acesta a masterclassului de Neurochirurgie s-a remarcat printr-un interes deosebit al studenţilor pentru neuroștiinţe, în general, și pentru neurochirurgie, în particular.

Inedit și istorie la Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - mar. 24, 2023

Subiecte de interes au fost dezbătute, recent, la ediţia de anul acesta a Simpozionului româno-italian de gastroenterologie. Evenimentul știinţific a inclus în premieră și două lucrări de gerontogastroenterologie.

Prof. dr. Monica Popa: „Un medic igienist în fiecare spital ar fi aur”

de Demostene ŞOFRON - mar. 24, 2023

Deși o specialitate mai puţin populară, Medicina de igienă este foarte utilă atât în mediul spitalicesc, cât și la nivelul societăţii. În spitale ea poate ajuta, între altele, la reducerea numărului de infecţii asociate asistenţei medicale, spune prof. dr. Monica Popa.

Bolile rare, provocări naţionale și internaţionale

de Demostene ŞOFRON - mar. 10, 2023

Recent, Centrul dedicat bolii Gaucher și Societatea Română de Neurogastroenterologie au organizat cea de-a 16-a ediţie a simpozionului dedicat bolilor rare.

Pionierat în istoriografia românească

de Demostene ŞOFRON - feb. 24, 2023

Volumul „Momente din istoria dizabilităţii. Repere cronologice și aspecte sociale” pune în lumină un domeniu delicat, care de-a lungul timpului a avut parte de numeroase momente neplăcute.

Sănătate la vârsta a treia

de Demostene ŞOFRON - feb. 24, 2023

La nivel mondial se vorbește tot mai mult despre Healthy aging, sau cum să îmbătrânim sănătos. Despre factorii care ne asigură o bătrâneţe activă, și nu numai, am discutat cu dr. Andreea Zamfirescu, medic primar Geriatrie și Gerontologie.

Medicina de laborator, o specialitate complexă

de Demostene ŞOFRON - ian. 20, 2023

Dinamică și într-o continuă dezvoltare, Medicina de laborator a făcut progrese majore începând cu anul 2008, spune prof. dr. Alexandra Mărioara Crăciun.

Iuliu Haţieganu, onorat la Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - ian. 20, 2023

O statuie a profesorului Iuliu Haţieganu a fost dezvelită recent, la Cluj-Napoca, într-un eveniment organizat în contextul Zilei Culturii Naţionale.

Istorii despre istorie... a Medicinei

de Demostene ŞOFRON - ian. 13, 2023

Chiar dacă și-a pierdut din greutate, Istoria medicinei rămâne un fond de cultură generală. O specialitate din care studenţii la Medicină, și nu doar ei, au ce învăţa, spune prof. dr. Dana Baran, profesor de Istoria medicinei la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Sighetu Marmaţiei are un nou cetăţean de onoare

de Demostene ŞOFRON - ian. 13, 2023

Dr. Gheorghe Ștef, medic primar Medicină internă, se alătură listei de cetăţeni de onoare ai orașului Sighetu Marmaţiei.

Un nou cetăţean de onoare pentru Bistriţa

de Demostene ŞOFRON - ian. 6, 2023

Luna trecută, prof. dr. Mircea-Gelu Buta a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa.

Prof. dr. Nicolae Crișan: „24 de ore din 24, viaţa este ca o clinică”

de Demostene ŞOFRON - dec. 23, 2022

Deciziile medicale ale prof. dr. Nicolae Crișan, medic primar Urologie, pornesc de la ideea de a le oferi pacienţilor săi o calitate a vieţii cât mai ridicată. În activitatea de zi cu zi folosește frecvent chirurgia minim invazivă, fiind și autorul a câteva premiere medicale.

Patologia traumatică a copilului „nu ţine cont de anotimpuri”

de Demostene ŞOFRON - dec. 9, 2022

În chirurgia pediatrică, volumul de muncă sporește de la o săptămână la alta, în timp ce specialiștii sunt tot mai puţini, spune dr. Horaţiu Viorel Gocan, medic primar chirurgie și ortopedie pediatrică. În plus, în ciuda progreselor informaţionale înregistrate, copiii sunt mult mai bolnavi, a subliniat specialistul.

O specialitate „foarte puţin vizibilă”

de Demostene ŞOFRON - nov. 18, 2022

Bolile musculoscheletale nu sunt foarte bine reprezentate în lumea medicală, chiar dacă patologia este destul de frecventă, au subliniat specialiștii români în cadrul unei dezbateri organizate la Cluj-Napoca.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe