Newsflash
Apariții editoriale

Antrenamentul respirației

de Florentina Ionescu - iun. 2 2023
Antrenamentul respirației

Respiraţia disfuncţională este una dintre principalele cauze ale problemelor de malocluzie, de somn, chiar de postură. Prin practicarea unor tehnici simple de respiraţie putem descoperi numeroase beneficii.

Cartea „The Oxygen Advan­tage”, tradusă în limba română de dr. Ela Bănică, specialist în ortodonţie și ortopedie dento-facială, a avut lansarea recent, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest de la București. Publicul a aflat pe larg sâmbătă, 27 mai, chiar de la traducătoare, de ce este important să avem o respiraţie corectă, mai ales dacă dorim să ne menţinem sănătatea și forma fizică. 

Volumul a fost scris de Patrick McKeown și tradus în limba română sub titlul Avantajul oxigenului. În paginile sale este prezentată o metodă inovatoare de antrenament al respiraţiei care poate ajuta la îmbunătăţirea performanţei atletice, a sănătăţii și a calităţii vieţii. „Am ajuns să traduc cartea aceasta pentru că, zi de zi, în activitatea pe care o desfășor, am constatat că una dintre principalele cauze ale problemelor de malocluzie, de somn, de postură este respiraţia deficitară, disfuncţională”, a declarat dr. Ela Bănică pentru „Viaţa Medicală”. 

În opinia dr. Ela Bănică, informaţiile din cartea lui Patrick McKeown sunt de mare ajutor pacienţilor, sportivilor și oamenilor, în general. Ea pune accentul pe mărirea performanţelor sportive la persoanele care practică sport, dar nu neapărat sport de performanţă.

„Este, de fapt, un îndemn: să fim mai activi din punctul de vedere al mișcării, al sportului. (...) Ce ne dorim? Să sensibilizăm puţin prin intermediul cărţii”, a adăugat dr. Ela Bănică. 

În încheiere, traducătoarea a ţinut să precizeze că ne putem îmbunătăţi respiraţia prin tehnicile foarte simple prezentate în carte. Ele pot fi practicate acasă, înainte de culcare, în mașină sau atunci când facem sport ori când mergem pe stradă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe