Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 18 februarie 2021, ora 11:00

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie.

Agenția Europeană a Medicamentului ( EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiționată de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen, informează RO Vaccine.

Johnson&Johnson

„Ce urmează? EMA va efectua o evaluare științifică independentă și aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur și eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizații de punere pe piață în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE”, transmite CNCAV.

Pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson/Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.

Potrivit sursei citate, experții EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiția ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranța și calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare și robuste.

Alți doi producători de vaccinuri, CureVac și Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă.

Etichete: Johnson&Johnson vaccin impotriva COVID-19 EMA CureVac

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.