Newsflash
Internaționale Știri

Franța: record de cazuri de febră denga, chiar înaintea JO

de L. Budin - apr. 26 2024
Franța: record de cazuri de febră denga, chiar înaintea JO

Un număr record de cazuri cu febră denga, circa 1.700, a fost înregistrat în Franţa continentală de la începutul anului 2024 - o situaţie „fără precedent”, spun autoritățile sanitare franceze.

Vigilenţa trebuie dublată, în special în vederea apropiatelor Jocuri Olimpice, avertizează autorităţile, conform AFP și Agerpres.

De la 1 ianuarie 2024, 1.679 de cazuri de febră denga au fost importate în Franţa continentală, faţă de 131 în 2023 în aceeaşi perioadă”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, dr. Grégory Emery, directorul general al Direcției Generale de Sănătate (DGS) din cadrul ministerului francez al Sănătății. 

Sunt afectate persoane care au călătorit în diverse regiuni ale lumii, în special în Antilele Franceze (Guadelupa şi Martinica), unde virusul transmis de țânțarii tigru circulă endemic.

„Ceea ce observăm în Franţa este o reflecție a ceea ce se întâmplă în Antile şi mai larg în regiunea Americii Latine şi a Caraibilor”, unde febra denga circulă de la începutul anului „la niveluri niciodată atinse până acum”, a punctat dr. Caroline Semaille, directoarea generală a Agenției Națioanle de Sănătate Publică.

Întrucât „numărul semnificativ de cazuri importate” ar putea duce la generarea, în Franţa, a unor „lanţuri de transmitere autohtone”, dr. Caroline Semaille a solicitat să se adopte acțiunile potrivite pentru a limita proliferarea țânțarului tigru. 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe