Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Organismul unui bărbat din Belgia secretă propriul alcool

de Florentina Ionescu - apr. 25 2024
Organismul unui bărbat din Belgia secretă propriul alcool

Un bărbat din Belgia, al cărui intestin produce propriul alcool din cauza unui sindrom extrem de rar, a scăpat de acuzațiile cum că ar fi condus mașina sub influența alcoolului.

Tribunalul din Bruges a aflat detalii despre cum inculpatul suferă de o condiție medicală numită „auto-brewery syndrome”, cauzată uneori de probleme intestinale, potrivit The Guardian. Această condiție se mai numește sindromul de fermentație intestinală sau sindromul de fermentație în intestin. 

Bărbatul din Belgia a fost achitat după ce primise acuzațiile cum că ar fi condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice. El suferă de sindromul de fermentație în intestin (auto-brewery syndrome – ABS), o condiție extrem de rară prin care corpul său produce alcool, a explicat avocatul său. 

Anse Ghesquiere a declarat în 22 aprilie că „printr-o altă coincidență nefericită”, clientul ei a lucrat la o fabrică de bere, dar trei doctori l-au examinat în mod independent și au confirmat că bărbatul suferă de sindromul de fermentație intestinală. 

Presa din Belgia a scris că în verdictul pe care l-a dat, judecătorul a pus accentul pe faptul că inculpatul (al cărui nume nu a fost dezvăluit) nu a avut simptome care să indice o intoxicație cu alcool. 

Lisa Florin, biolog clinic de la spitalul belgian AZ Sint-Lucas, a declarat că persoanele cu ABS sau sindrom de fermentație în intestin produc același tip de alcool ca acela care se găsește în băuturile alcoolice, dar că în general acești oameni simt mai puțin din efectele alcoolului.

Oamenii nu se nasc cu sindromul de fermentație în intestin, dar acesta se poate dezvolta după un timp, când aceste persoane au deja alte condiții medicale care le afectează funcționarea intestinului. Pacienții pot prezenta simptome constante și întemeiate ale intoxicației cu alcool, cum ar fi vorbire neclară, se împiedică, își pierd anumite funcții motorii, au stări de amețeală și eructație. 


Notă autor:

Sursa foto: imagine generată cu inteligența artificială la 25 aprilie a.c.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe