Newsflash
Internaționale

Bulgaria distruge milioane de doze de vaccin anti-COVID expirate

de Dorina Novac - mar. 6 2023
Bulgaria distruge milioane de doze de vaccin anti-COVID expirate

Bulgaria distruge cantităţi mari de vaccinuri împotriva COVID-19 expirate şi nu intenţionează să-şi refacă stocurile, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii.

vaccin COVID

„În acest moment, nu mai există persoane care să vaccineze populaţia”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii, Asen Medjdiev, în cadrul unui interviu pentru televiziunea de stat din Sofia.

Citește și: Noul vaccin anti-COVID, disponibil și pentru schema de vaccinare inițială

Potrivit acestuia, după ce a distrus deja cantităţi uriaşe de vaccinuri expirate, Bulgaria trebuie să distrugă alte 2,8 milioane de doze în acest an, scrie Agerpres.

El a anunţat Comisia Europeană că Bulgaria este în favoarea rezilierii contractului cu BioNTech-Pfizer, în baza căruia ţara sa este obligată să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului până în 2025.

Această poziţie este susţinută şi de Polonia, Republica Cehă şi Lituania, a mai spus Asen Medjdiev.

Bulgaria are cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva COVID-19 din UE. Numai 30% din populaţia sa de 6,5 milioane are o imunizare de bază împotriva virusului, potrivit datelor oficiale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe