Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Internaționale

Se retrage autorizația de punere pe piață a medicamentului molnupiravir

de Florentina Ionescu - iul. 11 2023
Se retrage autorizația de punere pe piață a medicamentului molnupiravir

Agenția Europeană pentru Medicamente – EMA a transmis recent că se retrage autorizația de punere pe piață a medicamentului Lagevrio (molnupiravir).

La 21 iunie 2023, compania Merck Sharp & Dohme B.V. a retras aplicația sa pentru autorizația de punere pe piață a medicamentului Lagevrio, folosit pentru tratamentul bolii COVID-19 la adulți, se arată pe site-ul ema.europa.eu

Compania ce produce acest medicament a înaintat către EMA rezultatele unui studiu principal care a investigat medicamentul Lagevrio în cazul a peste 1.400 de persoane adulte, nespitalizate, nevaccinate, cu cel puțin o condiție medicală subiacentă care îi supunea unui risc sever de a face COVID-19. Studiul a comparat medicamentul Lagevrio cu o substanță placebo. Compania farmaceutică menționată a oferit și date suplimentare din alte studii, precum și date din viața reală cu privire la utilizarea medicamentului molnupiravir în practica clinică. 

Compania farmaceutică Merck Sharp & Dohme B.V. a transmis în acest sens o scrisoare Agenției Europene pentru Medicamente, datată 21 iunie 2023, în care reprezentanții săi informează EMA că: 

„la acest moment, Merck Sharp & Dohme B.V. a luat decizia de a retrage aplicația pentru obținerea autorizației de punere pe piață pentru LAGEVRIO (molnupiravir), 200 mg capsule dure, care era menit să fie folosit pentru tratamentul COVID-19 la adulții care nu necesită suplimentare de oxygen și care au un risc crescut de a progresa către o formă severă de COVID-19”. 

Textul complet al scrisorii poate fi citit la acest link.


Notă autor:

Sursa foto: www.shutterstock.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe