Newsflash
ACTUALITATE Știri

Terapii de grup gratuite pentru vârstnicii diagnosticați cu demență

de Magdalena Tănăsescu - apr. 26 2024
Terapii de grup gratuite pentru vârstnicii diagnosticați cu demență

Persoanele vârstnice diagnosticate cu demență și/sau cu tulburări neurodegenerative pot beneficia de terapii de grup gratuite cu psiholog în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman.

Terapiile de grup cu psiholog se axează pe terapii non-farmacologice psihosociale, precum terapia de stimulare cognitivă; terapia prin reminiscență; terapia prin artă sau prin muzică. De asemenea, sunt realizate activități de grup care implică jocuri de societate (șah, table, rummy, cărți de joc), alături de educație pentru sănătate, promovarea unui stil de viaţă sănătos etc.

„Mijloacele de terapie non-farmacologice îmbunătățesc funcțiile cognitive ale pacienților, capacitatea persoanei de a funcționa, scad riscul de apariție a tulburărilor emoționale, reduc frecvența și intensitatea tulburărilor comportamentale. În final aduc schimbări pozitive și în viața îngrijitorilor acestor pacienți”, se menționează într-un anunț al Complexului Multifuncțional Caraiman.

Centrul de Zi Alzheimer și alte boli neurodegenerative este un serviciu gratuit pentru locuitorii sectorului 1 care au fost diagnosticați cu demență și/sau cu tulburări neurodegenerative - stadiul bolii ușor și moderat.

Mai multe informații se pot obține accesând site-ul oficial: https://www.cmcaraiman.ro/centrul-de-zi-alzheimer/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe