Newsflash
Internaționale

Microbiomul intestinal influenţează anxietatea?

de Dr. Diana Andronache - mar. 4 2022
Microbiomul intestinal influenţează anxietatea?

Recent publicat, un studiu demonstrează că o anumită moleculă, produsă de bacteriile intestinale, afectează funcţia creierului prin promovarea unui comportament anxios la șoareci.

poza2

Descoperirea făcută de echipa de cercetători de la Caltech susţine teoria conform căreia modificările microbiomului intestinal sunt asociate cu comportamente emoţionale complexe.

Oamenii de știinţă au studiat în special un produs secundar al microbiomului, numit sulfat de 4-etilfenil (4EPS). Acesta este produs iniţial de bacteriile din intestin, ulterior fiind absorbit în fluxul sanguin.

Studiul a comparat două grupuri de șoareci: în primul grup, intestinul șoarecilor a fost colonizat cu bacterii modificate genetic pentru a produce 4ESP, iar în al doilea grup, intestinul a fost colonizat cu bacterii similare, cu excepţia faptului că nu aveau capacitatea de a produce 4ESP.

Șoarecii cu un nivel crescut de 4ESP au petrecut mai puţin timp pentru e explora un mediu nou și mai mult timp ascunzându-se, fiind mai anxioși, comparativ cu șoarecii din celălalt grup, care erau mai îndrăzneţi și care au explorat noul teritoriu.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220214121254.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe