Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Johnson & Johnson investește miliarde de dolari în tehnologie pentru inimă

de Florentina Ionescu - apr. 22 2024
Johnson & Johnson investește miliarde de dolari în tehnologie pentru inimă

Johnson & Johnson are în plan să investească mai mulți bani în îngrijirea inimii, cu aproape 13 miliarde de dolari acordați Shockwave Medical, o companie specializată în tehnologie care ajută la deblocarea arterelor înfundate.

Reprezentanții gigantului Johnson & Johnson au spus vinerea trecută că vor cheltui 335 de dolari pentru fiecare acțiune de la compania Shockwave. Înțelegerea a fost deja aprobată de comitetele de conducere ale ambelor companii, scrie Associated Press

Fondată în anul 2009, Shockwave se axează pe tehnologia numită litotriție intravasculară, care utilizează unde de șoc pentru a distruge leziunile de calciu formate în artere și pentru a restabili circulația sângelui. Este similară cu o tehnică folosită pentru a trata anumite tipuri de pietre la rinichi. Mici dispozitive ce emit unde de șoc sunt introduse în interiorul cateterelor de angioplastie, pentru a ajunge în zonele cu calcifieri severe pe artere. 

Tehnologia companiei Shockwave este folosită pentru a trata boala arterială coronariană și boala arterială periferică, arată sursa citată. Anul trecut, veniturile companiei au crescut cu 49%, ajungând la 730 de milioane de dolari. 

Joseph Wolk, CFO-ul companiei Johnson & Johnson, le-a declarat analiștilor vineri că piața pentru această tehnologie este încă la începuturi. El a subliniat că vede că există loc pentru dezvoltare în acest domeniu, atât în interiorul, cât și în afara Statelor Unite ale Americii. 

Înțelegerea făcută cu Shockwave vine la mai bine de un an de când Johnson & Johnson a cheltuit 16 miliarde de dolari pentru a cumpăra o altă companie de tehnologie cardiovasculară, numită Abiomed. Ambele achiziții, spun experții, vor consolida divizia de tehnologie medicală a Johnson & Johnson. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe