Un medicament pentru scleroză laterală amiotrofică (ALS) va fi retras de pe piața din Statele Unite ale Americii, după ce un studiu a arătat că pacienții nu au avut de beneficiat de pe urma tratamentului.
Reprezentanții companiei care produce medicamentul pentru boala Lou Gehrig (numită și scleroză laterală amiotrofică sau ALS), medicament care a dat greș în cadrul unui studiu de mari dimensiuni, au declarant recent că vor scoate de pe piață acest medicament, recunoscând altfel că acesta nu a ajutat pacienții cu această boală neurologică.
Amylyx Pharmaceuticals a anunțat că va opri voluntar vânzările și marketingul medicamentului în Statele Unite și în Canada, acolo unde noii pacienți nu vor mai putea să obțină prescripție medicală pentru acesta.
„Chiar dacă este un moment dificil pentru comunitatea pacienților cu ALS, am ajuns la această cale în parteneriat cu stakeholderii care vor fi afectați și în concordanță cu angajamentul nostru durabil față de persoanele care trăiesc cu ALS”, au declarat cofondatorii companiei.
Pacienții care iau deja această terapie și care vor să continue să ia medicamentul vor putea să se înroleze într-un program pentru a-l primi pe gratis, scrie Associated Press.
Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) a Statelor Unite a aprobat medicamentul Relyvrio în septembrie 2022, după o campanie desfășurată pe mai mulți ani de către pacienții cu scleroză laterală amiotrofică (ALS).
Faptul că medicamentul a dat greș și că nu a fost de ajutor este o dezamăgire atât pentru pacienții, cât și pentru susținătorii medicamentului, cei care au făcut presiuni către FDA și alte agenții federale să finanțeze și să aprobe terapii mult mai experimentale pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS).
Sursa foto: imagine generată cu ajutorul IA (inteligenței artificiale) la 24 aprilie 2024, ora 3.00 PM.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe