Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Militar din Timișoara se implică într-un proiect dedicat sănătății mintale a medicilor

de Florentina Ionescu - iun. 23 2023
Spitalul Militar din Timișoara se implică într-un proiect dedicat sănătății mintale a medicilor

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara a anunțat că este unul dintre colaboratorii proiectului.

„Sănătate mintală pentru toți” este titlul proiectului în care Spitalul Militar Timișoara este colaborator alături de Asociația Psihiatrică „Mircea Lăzărescu” Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara- Departamentul de asistență socială și Direcția de promovare a Sănătății din DSP Timiș. 

Proiectul menționat își propune să implementeze un set de măsuri de educare și informare cu privire la anxietatea și depresia medicilor de familie și a persoanelor din mediul rural, cât și modalitatea de acces la instituțiile care oferă servicii de sănătate mintală, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Militar din Timișoara. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/SpitalulMilitarTimisoara

„Săptămâna aceasta picăturile de ploaie nu i-au oprit pe colegii noștri pentru a lua la pas casele sătenilor din comuna Tomești, județul Timiș, a povesti puțin despre simptomele depresiei și anxietății și modalitatea prin care se pot adresa serviciilor specializate pentru rezolvarea lor. Sătenii ne-au ieșit în întâmpinare, unii direct de la muncă, alții cu copilașii în brațe, dar toți cu privirile curioase și pline de speranță”, au transmis inițiatorii acestui proiect. 

Acțiunea se va desfășura pe toată perioada verii, urmând a se merge și în alte localități din mediul rural.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe