Newsflash
Apariții editoriale

Noutăţi la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - iul. 7 2023
Noutăţi la MedicHub

Indiferent ce planuri de concediu aveţi, nu ezitaţi să puneţi în bagaj măcar o revistă MedicHub din cele 11 pe care compania le editează!

Fie că preferaţi clasicul suport de hârtie sau formatul digital, jurnalele știinţifice ale  MedicHub vă aduc, pe lângă credite, informaţii de specialitate necesare pentru consolidarea educaţiei profesionale.

Primul jurnal din listă este Dietetician.ro, o nouă apariţie editorială a MedicHub. Este o revistă știinţifică ce se adresează dieteticienilor, medicilor nutriţioniști și de boli metabolice, medicilor de familie, precum și tuturor celorlalţi specialiști din sănătate, în contextul creșterii frecvenţei bolilor asociate alimentaţiei, obezităţii, modificării calităţii alimentului și a stilului de viaţă. Revista apare în limba română, de patru ori pe an, doar în format digital. Pentru a citi articolele și pentru a vă abona la Dietetician.ro, accesaţi www.medichub.ro.

Farmacist.ro nr. 3/2023 (1) are ca principală temă „Nutraceuticele”. În sumar se mai regăsesc articole precum: „Folosirea judicioasă a antibioticelor și chimioterapicelor antibacteriene (III)”, „Proprietăţile antioxidante ale preparatelor de origine entomologică”, „Interdisciplinaritatea echipei de îngrijiri paliative” sau „Amidonul rezistent și impactul asupra sindromului metabolic”.

Ginecologia.ro nr. 2/2023 (2) a ajuns la cea de-a 40-a ediţie, având o apariţie constantă în ultimii 20 de ani. Câteva titluri din cuprinsul acestui număr: „Metode terapeutice în sarcina complicată cu placenta praevia și aderenţă anormală – analiză retrospectivă”, „Screeningul cancerului de sân pentru femeile cu implant mamar” sau „Antibioterapia într-o unitate neonatală terţiară – utilizare justificată sau abuz?”.

ORL.ro nr. 2/2023 (3) are ca temă „Specialitatea ORL, după pandemia de COVID-19” și cuprinde o serie de articole originale foarte valoroase. Iată câteva dintre ele: „Dificultăţi de management terapeutic în tumorile maligne orofaringiene”, „Aspecte histopatologice și imunohistochimice ale neoplasmului orofaringian în Clinica ORL din Craiova” sau „Semne clinice rare în limfomul non-Hodgkin de cap și gât”.

Oncolog-Hematolog.ro nr. 2/2023 (3) le oferă cititorilor lucrări originale, studii de caz și review-uri foarte interesante, dar și rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul evenimentului „Zilele Medicale și Știinţifice ale IOB”. Dintre titluri, menţionăm: „Locul și rolul terapiei holistice în îngrijirile paliative ale unor pacienţi în fază terminală – rezultatul unei experienţe personale”, „Strategia actuală și direcţii viitoare în chirurgia cancerului de colon. Review al literaturii”.

Medic.ro nr. 3/2023 (4) are ca temă „Ecografia în medicina de familie”. Alte subiecte abordate în acest număr: „Eficientizarea metodelor de evaluare a proprietăţilor ţesutului osos”, „Importanţa aplicaţiilor POCUS în asistenţa medicală primară la nivel european și un studiu prospectiv POCUS la pacienţi cu dureri acute abdomino-pelviene în medicina de familie” și „POCUS sau ecografia de prim contact cu pacientul în curriculumul de pregătire din specialitatea medicină de familie (nivel de bază și avansat)”.

Practica Veterinară.ro nr. 2/2023 (5) are ca temă „Importanţa diagnosticului imagistic în practica veterinară”. Lucrările autorilor sunt diverse și foarte bine documentate. Menţionăm câteva dintre ele: „Aspecte normale și patologice în ultrasonografia gastrointestinală la cal”, „Relevanţa examenelor imagistice în diagnosticul retenţiei urinare mecanice la câine”, „Anestezia bizamului pentru orhidectomie”, „Îngrijirea medical-veterinară a măgarului” și „Managementul hiperkaliemiei la pacienţii critici renali supuși  dializei peritoneale”.

Obstetrica și Ginecologia nr. 1/2023 (3) are un sumar interesant. Iată câteva titluri: „Corelaţii citologice, colposcopice și histopatologice în diagnosticul neoplaziilor intraepiteliale cervicale”, „Sarcina la adolescenţă – o problemă nerezolvată a secolului XXI. Studiu”, „Prevalenţa infecţiei cu Trichomonas vaginalis la femeile de vârstă reproductivă din Kosovo” și „Leiomiomul vaginal: prezentare de caz și review narativ”.

Alergologia nr. 2/2023 (3) propune articole utile în practica clinică și prezintă rezumatele acceptate la Congresul Naţional de Alergologie și Imunologie Clinică din acest an. Iată câteva titluri din cuprins: „Actualităţi în managementul alergiei la pește”, „Selecţia și importanţa haptenelor din testarea patch” și „Relevanţa clinică a profilinelor în bolile alergice”.


 



1 - 10 credite EFC pentru farmaciști, 5 credite EMC pentru asistenţi medicali
2 - 10 credite EMC pentru medici, 5 credite EMC pentru moașe, asistenţi maternali și medicali
3 - 10 credite EMC pentru medici
4 - 10 credite EMC pentru medici, 5 credite EMC pentru asistenţi medicali
5 - 15 credite EMC pentru medici

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe