Newsflash
Apariții editoriale

Noutăți la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - iun. 2 2023
Noutăți la MedicHub

O nouă serie de reviste MedicHub vă oferă articole interesante și utile.

Vaccinarea adultului în România 

        Numărul 2/2023 al revistei Medic.ro* are ca temă „Vaccinologia”. Autorii abordează subiecte precum: „Analiza SWOT privind vaccinarea în România în cabinetul medicului de familie”, „Actualităţi COVID-19: vaccinare și efecte la distanţă”, „Vaccinarea anti-HPV: actualităţi și perspective” și „Vaccinarea adultului în România”. În cuprinsul jurnalului, găsiţi articole și cu diverse alte teme: „Anemia prin deficit de fier”, „Creșterea incidenţei infecţiilor invazive cauzate de Streptococcus pyogenes în Europa” sau „Cardiomiopatia cirotică – factor de prognostic negativ în ciroză”.

Antibioticele și chimioterapicele antibacteriene

        Câteva dintre titlurile pe care le puteţi găsi în sumarul celei de-a doua ediţii din acest an a revistei Farmacist.ro** sunt: „Folosirea judicioasă a antibioticelor și chimioterapicelor antibacteriene (II)”, „Aspecte patogenetice ale infecţiei cu SARS-CoV-2”, „Calitatea vieţii – sănătate și vitalitate la vârste înaintate”, „Rolul alimentaţiei în ameliorarea patologiilor cardiovasculare” sau „Vezicula biliară și gemoterapia”. 

Discriminarea persoanelor cu diagnostic psihiatric

        În primul număr din 2023 al revistei Psihiatru.ro***, prof. dr. Doina Cozman, redactor-șef, abordează un subiect fierbinte și dureros: în România, discriminarea persoanelor cu diagnostic psihiatric nu a încetat. „De ce să înfierăm o persoană cu o tulburare psihică neascunsă publicului, tulburare care, din păcate, s-a soldat cu un final tragic? De ce să pătăm parcursul acestei vieţi care a cunoscut și suferinţa, dar și izbânda, prin cuvinte stigmatizante ce îi atacă memoria?”, se întreabă reputatul psihiatru. În aceeași ediţie, găsiţi articole precum: „Factori psihopatologici și contextuali ai sinuciderii din alcoolismul cronic”, „Tulburarea depresivă în contextul bolii cardiovasculare” ș.a. 

Abordarea clinică a copiilor cu reflux vezico-ureteral 

        Primul număr din 2023 al revistei Pediatru.ro**** este disponibil pentru cititori atât în format tipărit, cât și digital, dar și online, pe www.medichub.ro, la secţiunea „Reviste de specialitate”. Iată câteva dintre titlurile acestei ediţii: „Abordarea clinică a copiilor cu reflux vezico-ureteral – prezentare generală”, „Urgenţe în reumatologia pediatrică (I) – sindromul de activare macrofagică”, „Caracteristicile clinico-paraclinice și evoluţia copiilor cu alergie la proteinele din laptele de vacă: date din ambulatoriu” și „Ciroză biliară secundară – complicaţie a chistului de coledoc. Prezentare de caz”. 

**** Revistă creditată cu 10 credite EMC pentru medici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe