Newsflash
Apariții editoriale

Repere în patologia hepato-biliară

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - apr. 5 2024
Repere în patologia hepato-biliară

De curând, a apărut pe piaţă volumul „Compendiul: Repere esenţiale în patologia hepato-biliară, cu elemente de nutriţie”.

        Lucrarea este elaborată de colectivul disciplinei de Gastroenterologie de la Facultatea de Medicină a Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chișinău și de Laboratorul de Cercetare Gastroenterologie din cadrul Institutului Naţional de Cercetare în Medicină și Sănătate. Editat la Chișinău, în condiţii grafice deosebite, având copertă cartonată și conţinând numeroase ilustraţii color, acest volum de peste 350 de pagini reprezintă o imagine sugestivă a nivelului înalt la care a ajuns hepatologia de peste Prut. Cu entuziasm și perseverenţă, uneori în colaborare cu colegi români, aici menţionând relaţii de pe linia de transplant hepatic cu Spitalul Fundeni, colegii moldoveni au avansat foarte mult în activitatea practică și știinţifică.

        Cartea se deschide cu un cuvânt înainte al regretatei profesoare Vlada-Tatiana Dumbravă, mulţi ani președinta gastroenterologilor moldoveni, la care și-a asociat fiica, în același timp și colaboratoarea sa, Iuliana Lupașco. În continuare se parcurg cu interes alte 11 capitole, conţinând informaţii actuale și prezentate foarte clar. Este vorba de pagini dedicate următoarelor capitole de patologie: Hepatopatiile cronice (Lupașco și colab.), Boala Wilson și Hemocromatoza (autor Inna Vengher), Sindromul Gilbert (Tatiana Ghelmici și colab.), Colangita bilară primitivă (Inna Vengher), Hepatita cronică autoimună (Ghelmici și colab.), Boala hepatică indusă de medicamente (Dumbravă și colab.), Hepatita cronică virală B (Elena Chirvas și colab.), Hepatita virală C (Gheorghe Harea) și Ciroza hepatică (Natalia Taran și colab.).

       Am enumerat aceste titluri de capitol și pe autorii lor pentru a demonstra că este vorba de o carte comprehensivă, scrisă de autori respectaţi. Aceștia folosesc bibliografie la zi, au ilustraţii foarte sugestive și, lucru important, scriu într-o limbă românească fluentă. Cartea ar merita importată în România, fiind foarte utilă rezidenţilor și specialiștilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe