Newsflash
Apariții editoriale

Noutăți la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - apr. 14 2023
Noutăți la MedicHub

În cele ce urmează vă propunem o selecție a câtorva dintre articolele de specialitate pe care le găsiți în cele mai recente numere ale revistelor Medichub.

Apa, indispensabilă pentru sănătate

Primul număr din acest an al revistei Farmacist.ro* are ca temă centrală nutriţia, unul dintre articolele ediţiei fiind „Apa, componentă indispensabilă pentru sănătatea și funcţionarea organismului uman”.

Farmacist.ro

Alte titluri din cuprins: „Folosirea judicioasă a antibioticelor și chimioterapicelor antibacteriene” sau „Susţinerea statusului energetic al organismului prin suplimentarea dietei cu produse standardizate de calitate”.

Profilul metabolic și diabetul gestaţional

„Aspecte clinice în Ginecologie” este tema celei mai recente ediţii a revistei Ginecologia.ro** (1/2023).

Ginecologia.ro

Iată câteva dintre titlurile acestui număr: „Profilul metabolic pentru monitorizarea și managementul diabetului gestaţional”; „De la determinismul genetic la abordarea clinică – rolul imunohistochimiei în clasificarea carcinoamelor mamare” sau „Stadializarea clinică și chirurgicală a pacientelor cu cancer de col uterin – studiu retrospectiv privind corelaţiile dintre diagnosticul iniţial, opţiunile de tratament și rezultatele histopatologice”.

Sănătatea reproducerii

Primul număr din acest an al revistei Medic.ro*** are ca temă „Sănătatea reproducerii”.

Medic.ro

Între subiectele abordate amintim: „Sindromul ovarelor polichistice – rolul inflamaţiei cronice în exprimarea fenotipului dismetabolic”; „Afrodiziacele – mit sau adevăr” ori „Legătura complexă dintre ficatul gras non-alcoolic și diabetul zaharat de tip 2”.

Cercetări originale

O nouă ediţie a jurnalului știinţific Oncolog-Hematolog.ro**** este disponibilă pentru abonaţi. Sumarul acestui număr cuprinde cercetări originale, review-uri, precum și lucrări de imagistică.

Oncolog-Hematolog.ro

Printre titlurile ediţiei se numără și „Date de tip real world privind utilizarea nivolumabului în cancerul pulmonar non-microcelular avansat – dincolo de linia a doua. Experienţa noastră în România imediat după rambursarea imunoterapiei prin sistemul naţional de sănătate”.

Tromboza sinusului venos lateral

Primul număr din 2023 al revistei ORL.ro**** are ca temă centrală auzul, ţinând cont că în fiecare an, în 3 martie, se marchează Ziua Internaţională a Auzului.

ORL.ro

Pe lângă rezumatele prezentate în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Forumului ORL.ro, ce a avut loc în perioada 3-5 martie, în cuprinsul revistei găsiţi subiecte precum: „Hemangiom mixt cavernos-capilar rinoetmoidal – rezecţie endoscopică transnazală. Prezentare de caz”, „Tromboza sinusului venos lateral” și altele.

Patologia animalelor de rentă

„Abordări clinice în patologia animalelor de rentă” este tema celei mai recente ediţii a revistei digitale Practica Veterinară.ro***** (1/2023).

Practica Veterinara.ro

Iată câteva dintre titlurile numărului de faţă: „Dermatitele de fotosensibilizare la animale”, „Managementul terapeutic în insuficienţa renală cronică în PKD”.

Vaccinarea copiilor alergici

În prima ediţie din acest an a revistei Alergologia****, jurnalul Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică, vă propunem din nou articole variate, interesante și bine documentate.

Alergologia

Câteva dintre titlurile acestui număr sunt: „Recomandări cu privire la vaccinarea copiilor alergici”, „Dermatita atopică și astmul – interrelaţii clinice”.



Notă autor:

*Revista este acreditată cu 10 credite EFC pentru farmaciști și 5 credite EMC pentru asistenţi, la abonare.
**Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici și 5 credite EMC pentru moașe și asistenţi maternali și medicali, la abonare.
***Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici și 5 credite EMC pentru asistenţii medicali, la abonare.
****Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici, la abonare.
*****Revista este acreditată cu 15 credite EMC pentru medicii veterinari, la abonare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe