Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un vaccin anti-COVID-19 are o eficiență de peste 90%

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 noiembrie 2020, ora 16:48

Vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer și de firma germană BioNTech împotriva COVID-19 are o eficiență de peste 90%.

Anunțul a fost făcut luni, 9 noiembrie, în urma rezultatelor celei de-a treia etape a testării vaccinului anti-COVID-19, scrie rfi.fr/ru.

vaccin pfizer0

„Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID-19”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer.

pfizer

Experții au subliniat faptul că doar 94 dintre cei 43.538 de participanți la studiu au contractat virusul SARS-CoV-2 după vaccinare.

Potrivit agenției de presă Interfax, compania a menționat că colectarea datelor va continua până la jumătatea lunii noiembrie, iar dosarul va fi trimis autorităților din SUA, pentru aprobare.

Astfel, sursa citată precizează că, dacă autoritatea americană de reglementare aprobă urgent vaccinul, primele doze ar putea ajunge la cadrele medicale, până la finalul anului.

Reprezentanții companiei au mai spus că lucrează pentru a produce aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, și până la 1,3 miliarde de doze în 2021.

Etichete: pfizer vaccin covid-19 virusul SARS-CoV-2 cadre medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.