Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Pfizer abandonează un studiu clinic pentru tratamentul obezității

de Florentina Ionescu - dec. 8 2023
Pfizer abandonează un studiu clinic pentru tratamentul obezității

Compania Pfizer a anunțat că renunță la încă două studii clinice care aveau în vedere un tratament împotriva obezității, ce s-ar fi administrat de două ori pe zi, sub formă de pilulă.

La începutul lunii decembrie, reprezentanții companiei Pfizer au spus că vor abandona un tratament medicamentos împotriva obezității, după ce mai bine de jumătate dintre pacienții dintr-un studiu clinic au încetat să mai ia acea pilulă, scrie Associated Press

Compania farmaceutică a mai transmis că se va concentra în perioada următoare pe o versiune de pastilă ce se administrează o singură dată pe zi (și nu de două ori pe zi), fiind vorba despre medicamentul danuglipron. Și că preferă acest lucru în loc să înceapă un alt studiu, de stadiu avansat, al celeilalte versiuni a pastilei (cea cu administrare de două ori pe zi). 

Studiile clinice din stadii avansate sunt, de obicei, cele mai scumpe trialuri clinice pe care le efectuează companiile producătoare de medicamente înainte de a căuta să obțină aprobarea de la agențiile de reglementare. 

Compania Pfizer a mai transmis că s-a observat că pacienții au avut rate mari de întrerupere a tratamentului, adică o rată ce a ajuns la 50% în rândul tuturor dozelor într-un studiu de stadiu avansat, ce viza medicamentul danuglipron cu administrare de două ori pe zi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe