Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Adulții vârstnici din SUA ar trebui să își facă încă o doză de vaccin COVID-19

de Florentina Ionescu - mar. 1 2024
Adulții vârstnici din SUA ar trebui să își facă încă o doză de vaccin COVID-19

Experții americani din domeniul sănătății recomandă ca adulții vârstnici să își facă încă o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit unui anunț făcut miercuri de oficialii americani din domeniul sănătății, adulții vârstnici ar trebui să își facă încă o doză din acest vaccin, chiar dacă aceștia și-au făcut o doză booster în toamna anului 2023, scrie Associated Press

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) din SUA spune că americanii în vârstă de 65 de ani și peste ar trebui să își mai facă o doză din vaccinul actualizat, care a devenit disponibil în luna septembrie a anului trecut – dacă au trecut cel puțin patru luni de când și-au făcut ultima doză. În ceea ce privește această recomandare, CDC a întărit recomandările propuse de un grup de experți săptămâna aceasta. 

„Majoritatea cazurilor de deces și de spitalizare cauzate de COVID-19 anul trecut au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste. O doză suplimentară de vaccin poate oferi o protecție suplimentară… pentru acele persoane considerate la cel mai înalt risc”, a declarant directorul CDC, dr. Mandy Cohen. 

COVID-19 reprezintă în continuare un pericol, mai ales pentru adulții vârstnici și pentru persoanele cu comorbidități. În continuare în SUA, arată CDC, sunt peste 20.000 de spitalizări și peste 2.000 de decese în ficare săptămână din cauza infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe