Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

UE trebuie să urgenteze certificatele de vaccinare

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 12 martie 2021

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ar trebui introdue în statele UE până în vară, avertizează Comisia Europeană.

Foto 3Autorităţile guvernamentale din Uniunea Europeană (UE) trebuie să iniţieze imediat primii pași pentru asigurarea introducerii certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 în cele 27 de state membre până în vară, a declarat recent Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE).

Planurile pentru un „permis verde digital” vor fi prezentate pe 17 martie, dorindu-se colaborarea strânsă cu organizaţiile internaţionale pentru asigurarea implementării sistemului în Europa, dar și dincolo de graniţele UE. Introducerea acestor certificate este așteptată cu nerăbdare în special de industria turismului, sever afectată de pandemie.

„Un sistem UE poate funcţiona numai dacă sistemele naţionale sunt implementate la timp”, a precizat von der Leyen, în cadrul unei scrisori adresate autorităţilor guvernamentale din statele UE. CE colaborează cu statele membre UE pentru implementarea unei infrastructuri digitale care ar permite autentificarea certificatelor de vaccinare, estimându-se că finalizarea acesteia va dura trei luni.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-eu-vaccination/start-work-on-vaccination-certificates-von-der-leyen-tells-eu-idUSKBN2AX1UR

Etichete: certificat vaccinare vaccinare covid-19 vaccin covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC