Newsflash
Știri

Pagina de Facebook RO Vaccinare își încheie misiunea

de Florentina Ionescu - iul. 13 2022
Pagina de Facebook RO Vaccinare își încheie misiunea

Administratorul paginii RO Vaccinare a anunțat ieri că se încheie misiunea acestui instrument online. Comunicarea privind vaccinarea împotriva COVID-19 va fi făcută de o altă instituție.

Cu sprijinul necondiționat al instituțiilor de bază din România, unul din doi români s-a vaccinat împotriva COVID-19 prin această campanie națională de vaccinare. 

ro vaccinare misiune final

„Încheiem astăzi (ieri – n.red.) nobila misiune de a informa cinstit și corect românii cu informații bazate pe studii și dovezi științifice. A fost o perioadă cu multe provocări, dar în care am fost implicați 100%. Întregul nostru efort a fost pentru promovarea sănătății publice și spre binele românilor. Cu sprijinul necondiționat al instituțiilor de bază din România, 1 din 2 români s-a vaccinat împotriva COVID-19 prin această campanie națională fără precedent.”, se arată în postarea de ieri.

În mesajul publicat pe pagina de Facebook, inițiatorii acestui demers au mulțumit întregului personal din centrele de vaccinare, medicilor de familie implicați în campanie, personalului din DSP-uri, personalului medical din spitale și tuturor oamenilor care au susținut și promovat sănătatea.

Bilanț la finalul unei misiuni lungi 

Pagina de Facebook ROVaccinare s-a clasat printre paginile instituționale cu cele mai multe informări realizate într-un an.

„Începând cu studiile de actualitate, situațiile de ultimă oră privind pandemia, recomandările privind vaccinarea, situația reală din spitale în plin val, testimonialele medicilor din prima linie și până la testimonialele celor care au ales să se vaccineze și să ofere un exemplu, pagina a menținut un ritm alert de informare și adaptat pe nevoile de informare ale cetățenilor.”, se arată pe RO Vaccinare.

Începând din decembrie 2020 și până ieri, prin cele peste 2.000 de postări, cei de la RO Vaccinare au reușit să transmitem împreună mesajele PRO Sănătate și PRO Vaccinare la peste 17.470.500 de oameni, pagina #ROVACCINARE înregistrând peste 3.7 milioane de vizite. 

ro vaccinare misiune final2

„Au fost perioade când interacțiunea săptămânală din pagină a depășit 2.7 milioane, iar cea lunară ajungând la 7 milioane. Toate acestea mulțumită vouă, celor care ne-ați fost aproape.”

Conținutul publicat pe conturile oficiale ale Campaniei de vaccinare a fost realizat în proporție de peste 90% de către Grupul de Comunicare, cu sprijinul personalului de specialitate din Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. 

ro vaccinare misiune final3

Pentru o mai bună înțelegere a importanței vaccinării în contextul pandemiei de COVID-19, au fost preluate pe RO Vaccinare vizualuri și au fost adaptate postările publicate de organismele UE: Comisia Europeană, Comisia Europeană în România și de Organizația Mondială a Sănătății.

„Vă mulțumim tuturor pentru întreaga susținere, pentru multele mesaje de încurajare primite și pentru implicarea în cea mai amplă campanie de vaccinare din ultimii 30 de ani. Aveți încredere în știință și medicină, fiți exemple pentru cei apropiați și, cel mai important, rămâneți sănătoși! 

Cu sincere mulțumiri, Adminul #ROVACCINARE”.

În perioada următoare, comunicarea privind vaccinarea împotriva COVID-19 va fi realizată de colegii de la Ministerul Sănătății, se mai arată în mesajul publicat ieri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe