Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA crește capacitatea de producție a vaccinului Pfizer-BioNTech

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 10 septembrie 2021, ora 15:31

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman a aprobat locuri de fabricație suplimentare pentru producerea vaccinului COVID-19 Comirnaty, dezvoltat de companiile BioNTech și Pfizer.

Unul dintre aceste locuri, situat în Frankfurt am Main, Germania, este deținut de compania Siegfried Hameln GmbH, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

vaccin anti-COVID

Potrivit sursei citate, ambele locuri vor asigura fabricarea produsului finit. Aceste locuri vor asigura fabricarea a până la 50 de milioane de doze suplimentare în anul 2021.

Aceste recomandări nu necesită o decizie a Comisiei Europene, iar locurile de fabricație pot deveni operaționale imediat.

EMA poartă un dialog continuu cu toți deținătorii de autorizații de punere pe piață pentru vaccinurile COVID-19, pe măsură ce caută să își extindă capacitatea de producție în vederea furnizării de vaccinuri pe piața UE. Agenția oferă îndrumări și sfaturi cu privire la datelor necesare pentru susținerea și accelerarea cererilor de adăugare de noi locuri sau creșterea capacității locurilor existente pentru fabricarea de vaccinuri COVID-19 de calitate”, se arată în comunicat.

Etichete: EMA Pfizer-BioNTech vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.