Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Puterea tehnologiei, folosită pentru a salva vieți în contextul COVID-19

de Florentina Ionescu - apr. 21 2020
Puterea tehnologiei, folosită pentru a salva vieți în contextul COVID-19

Potrivit unui comunicat recent al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), puterea tehnologiei va fi folosită pentru a învinge COVID-19.

OMS, împreună cu Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (International Telecommunication Union sau ITU), cu sprijinul UNICEF, vor lucra cu mai multe companii din domeniul telecomunicațiilor pentru a le trimite oamenilor mesaje tip text direct pe telefoanele mobile.

mesaje text oms covid19

Aceste texte conțin informații vitale despre sănătate, pentru a-i ajuta pe oameni să se protejeze de COVID-19, potrivit unui comunicat recent al OMS. Aceste mesaje de tip text vor ajunge la miliarde de oameni care nu au posibilitatea de a se conecta la internet pentru a accesa informații de acest gen.

„Acum mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se asigure că toată lumea poate accesa informația de care are nevoie. Colaborarea va începe în regiunea asiatică a Pacificului și apoi se va extinde la nivel global. Obiectivul este să ajungem la toată lumea cu mesaje vitale despre sănătate, indiferent de nivelul de conectivitate. Se estimează că 3,6 miliarde de oameni rămân offline, iar majoritatea persoanelor care nu sunt conectate la internet locuiesc în țări cu venituri mici, unde o medie de doar doi oameni din 10 sunt în mediul online”, se arată în comunicatul OMS.

Astfel, OMS și ITU vor apela la companiile din telecomunicații din întreaga lume pentru a se înscrie la această inițiativă, pentru a ajuta la „eliberarea puterii tehnologiei comunicațiilor pentru a salva vieți” în urma pandemiei de COVID-19 . Așadar, eforturile se vor axa pe diseminarea unor mesaje pe teme legate de sănătate, prin intermediul unei inițiative comune a OMS și ITU, numită BeHealthy BeMobile.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe