Newsflash
ACTUALITATE Știri

OMS: Virusurile hepatitice provoacă în continuare 3.500 de decese pe zi

de Magdalena Tănăsescu - apr. 10 2024
OMS:  Virusurile hepatitice provoacă în continuare 3.500 de decese pe zi

Potrivit unui raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), virusurile hepatitice provoacă în continuare 3.500 de decese pe zi, o cifră care este în creştere.

OMS a solicitat „acţiuni rapide”, prezentând noile date culese din 187 de ţări. Aceste date arată că numărul estimat al deceselor cauzate de hepatita virală a crescut de la 1,1 milioane în 2019 la 1,3 milioane în 2022.

Din cele 3.500 de decese zilnice înregistrate în întreaga lume, 83% survin din cauza hepatitei B şi 17% din cauza hepatitei C, transmite Agerpres.

Estimările actualizate ale OMS indică faptul că 254 de milioane de persoane trăiau cu hepatita B şi 50 de milioane cu hepatita C în 2022.

În toate regiunile, doar 3% dintre persoanele care trăiesc cu infecţie cronică cu hepatita B au primit un tratament antiviral până la sfârşitul anului 2022. În ceea ce priveşte hepatita C, 20% au primit un tratament curativ.


„Aceste rezultate sunt departe de obiectivele globale de a trata 80% din persoanele care trăiesc cu hepatita cronică B şi C până în 2030”, a afirmat Meg Doherty, directoare a Departamentului pentru HIV, hepatită şi infecţii cu transmitere sexuală (ITS) din cadrul OMS.

În Africa se înregistrează 63% din noile infecţii cu hepatita B, însă doar 18% din nou-născuţii din regiune primesc doza de vaccin împotriva hepatitei B la naştere.

În pofida disponibilităţii unor medicamente generice la preţuri accesibile pentru hepatita virală, numeroase ţări nu reuşesc să şi le procure, precizează OMS. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe