Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Nouă generație de cipuri în sănătate

de Florentina Ionescu - apr. 5 2024
Nouă generație de cipuri în sănătate

Nvidia are planuri mari în folosirea inteligenţei artificiale în medicină. Recent, a semnat parteneriate cu doi giganţi din domeniul sănătăţii.

Corporaţia multinaţională americană Nvidia, specializată în producerea de procesoare grafice și cipuri, a lansat recent peste 20 de instrumente noi (cipuri și software-uri) bazate pe inteligenţa artificială (AI), cu focus pe sănătate și pe îngrijiri medicale. În plus, reprezentanţii săi au semnat parteneriate cu Johnson & Johnson și GE HealthCare.  Colaborarea cu Johnson & Johnson va urmări utilizarea inteligenţei artificiale generative în chirurgie, iar relaţia cu GE HealthCare va viza îmbunătăţirea imagisticii medicale.

Computerele ar ajuta la descoperirea medicamentelor 

Aceste noi instrumente ar putea fi folosite în viitor, iar planurile companiei nu se opresc aici. Analiștii subliniază că sănătatea, îndeosebi îngrijirile medicale – fie că este vorba despre biotehnologie, substanţe chimice sau descoperirea de noi medicamente –, reprezintă o zonă extrem de puternică și de interesantă pentru producătorii de cipuri, așa cum este Nvidia. 

„Biologia digitală și inteligenţa artificială generativă ne ajută să reinventăm descoperirea medicamentelor, chirurgia, imagistica medicală și dispozitivele din categoria wearables. Ne-am construit o expertiză solidă în domeniul sănătăţii în ultimul deceniu, creând platforma de sănătate Nvidia Clara și Nvidia BioNeMo, un serviciu de AI generativă menit să dezvolte, să personalizeze și să instaleze modele AI pentru descoperirea medicamentelor cu ajutorul computerelor”, a declarat Colette Kress, CFO al Nvidia. 

Anul trecut, Nvidia a investit 50 de milioane de dolari într-o companie de biotehnologie, numită Recursion, pentru proiecte ce ar ajuta la descoperirea de medicamente. Totodată, Nvidia a lucrat și cu Genentech, membră a Grupului Roche, pentru a dezvolta noi medicamente și protocoale mai bune de tratament.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe