Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători are loc în aprilie

de Florentina Ionescu - mar. 13 2024
Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători are loc în aprilie

Asociația Studenților Bioingineri din Iași organizează cea de-a XXVI-a ediție a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători - BENG Conference în luna aprilie.

Acesta este un eveniment care își propune să aducă în prim plan cele mai recente descoperiri și aplicații tehnologice în domeniul medical, se arată într-o informare transmisă redacției. 

Conferința, care se va desfășura în perioada 24-28 aprilie 2024, va reuni specialiști de renume, cadre didactice și studenți pasionați. Va oferi astfel o platformă de discuție despre cum tehnologia și inovația pot contribui la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale societății noastre în domeniul sănătății. 

Speakeri remarcabili 

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători - BENG Conference are onoarea de a găzdui un panel de speakeri remarcabili, fiecare dintre ei aducând o contribuție valoroasă la lumea științei și tehnologiei. Printre aceștia se numără dr. Octavian Bucur, director general la Genomics Research and Development Institute – Romania și instructor de patologie și research fellow la BIDMC, Harvard Medical School. Acesta va împărtăși din vasta sa experiență în domeniul inovațiilor medicale, genomicii și patologiei. 

De asemenea, Mihaela Onofrei, fondatoare la Apollo AI Technologies, va aduce în discuție impactul tehnologiei inteligenței artificiale în domeniul medical. Prin dezvoltarea interfețelor AI precum Diabeta, destinată profesioniștilor din sănătate, inteligența artificială contribuie la transformarea accesului la informații medicale și îmbunătățirea îngrijirilor de sănătate. 

Alexandru Rogobete, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, cu o bogată experiență în administrarea sănătății publice, cercetare clinică și managementul situațiilor de criză, va împărtăși perspective valoroase asupra politicii de sănătate publică și inovației în medicină. Contribuțiile sale la îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor de sănătate pentru populație, precum și pasiunea pentru educație și inovare, subliniază angajamentul său față de avansarea cunoștințelor științifice în domeniul medical. 

Despre organizator

Asociația Studenților Bioingineri Iași este o organizație non-guvernamentală, non-profit, non-partizană, ce are drept scop reprezentarea intereselor studenților Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe