Newsflash
ACTUALITATE Știri

Pași pentru protecţia împotriva HPV

de Dr. Mariana MINEA - mai 3 2024
Pași pentru protecţia împotriva HPV

România are potenţialul de a-și atinge la timp ţintele de vaccinare împotriva HPV din Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

Interesul pentru vaccinarea împotriva virusului Papiloma Uman (HPV) a crescut și trebuie menţinut cu parteneri credibili și cu mesaje corecte. Un astfel de mesaj este acela că vaccinul HPV este sigur, au subliniat specialiștii participanţi la întâlnirea organizată de European Cancer Organization, la București, în Săptămâna Europeană a Imunizării.

        Ţara noastră are cel mai larg cadru de accesibilitate pentru vaccinarea HPV din Uniunea Europeană: acces gratuit prin compensare pentru fetele și băieţii cu vârsta între 11 și 19 ani neîmpliniţi și compensare de 50% a costului vaccinului pentru femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani împliniţi.

        „Ar fi nevoie să restabilim parteneriatul cu populaţia și să renunţăm la atitudinea superioară și incriminatorie la adresa părinţilor care se tem de siguranţa vaccinului. Tind să cred că de fapt curentul antivaccinist e mai mult vocal decât numeros”, a transmis dr. Carmen Ungurean, coordonatoarea programului naţional de screening pentru cancerul de col uterin, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

        Vaccinarea anti-HPV, alături de screen­ing, este esenţială pentru atingerea obiectivului de eliminare a cancerului de col uterin și a celorlalte cancere cauzate de infecţia cu HPV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe