Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul vaccin oral împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 2 aprilie 2021

Un preparat cu administrare orală ar putea fi inclus în studiile clinice în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este dezvoltat de Orovax Medical, o iniţiativă comună a companiei Oramed (Israel și SUA) și a companiei Premas Biotech (India), conform Business Insider. Vaccinul ar putea fi administrat chiar la domiciliu, crescând complianţa pentru vaccinare, fiind și mai ușor de distribuit, deoarece livrarea ar putea fi efectuată în condiţii normale de refrigerare, dozele putând fi depozitate ulterior chiar la temperatura camerei.

        „Un vaccin oral împotriva COVID-19 ar elimina obstacolele în distribuirea rapidă, la scară largă, având potenţialul de a le permite oamenilor să își administreze ei înșiși vaccinul la domiciliu (...) Deși administrarea facilă este critică pentru accelerarea ratelor de inoculare, un vaccin oral ar putea deveni chiar mai valoros în cazul în care vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi recomandat anual, precum cel antigripal”, a declarat Nadav Kidron, CEO al Oramed în cadrul unei conferinţe de presă.

https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210324/clinical-trials-planned-for-oral-covid-19-vaccine

Etichete: vaccin covid oral

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.