Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un bebeluș în vârstă de 7 luni a murit de rujeolă

de Magdalena Tănăsescu - dec. 12 2023
Un bebeluș în vârstă de 7 luni a murit de rujeolă

Un copil în vârstă de 7 luni a decedat din cauza rujeolei, a anunţat, marţi, 12 decembrie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit sursei citate, copilul din judeţul Braşov era neeligibil la vaccinarea cu ROR şi a fost în contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

În perioada 1 ianuarie - 10 decembrie 2023, în România au fost notificate 2.010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, precizează CNSCBT, citat de Agerpres

Ministerul Sănătății a declarat, pe 6 decembrie a.c., epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe