Newsflash
ACTUALITATE Știri

Statele Unite au autorizat un vaccin Pfizer pentru boala meningococică

de Magdalena Tănăsescu - nov. 1 2023
Statele Unite au autorizat un vaccin Pfizer pentru boala meningococică

FDA a autorizat vaccinul Penbraya al gigantului american Pfizer, care devene astfel prima injecţie care protejează împotriva a cinci grupuri de bacterii mortale care pot provoca meningită şi septicemie.

Vaccinul aprobat de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) protejează împotriva a cinci grupuri de bacterii meningococice – A, B, C, W şi Y – despre care se ştie că provoacă în mod obişnuit boala. 

Noul ser combină componente din aceste două vaccinuri şi este autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 şi 25 de ani. Vaccinul se administrează sub forma unei serii de două doze administrate la şase luni distanţă, transmite Hotnews

După autorizarea FDA, consilierii Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite sunt programaţi să se întâlnească pentru a discuta despre utilizarea vaccinului, a precizat producătorul Pfizer.

Potrivit datelor CDC, în 2021 au fost raportate în total aproximativ 210 cazuri de boală meningococică în Statele Unite. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe