Newsflash
ACTUALITATE Știri

Vaccinul gripal VaxigripTetra pentru sezonul 2023/2024, disponibil în farmaciile din România

de Magdalena Tănăsescu - sept. 26 2023
Vaccinul gripal VaxigripTetra pentru sezonul 2023/2024, disponibil în farmaciile din România

Produs de Sanofi, vaccinul este disponibil pe teritoriul țării și poate fi achiziționat din farmaciile comunitare și din cele din cadrul clinicilor medicale, pe baza unei prescripții de la medicul de familie.

Conform indicațiilor terapeutice, VaxigripTetra® este destinat pentru prevenirea bolii gripale la adulți, inclusiv gravide, adolescenți și copii cu vârsta de la 6 luni și peste. În plus, oferă protecție pasivă sugarilor sub 6 luni, atunci când este administrat în prealabil femeilor gravide.

Potrivit Centrului National de Supraveghere și Control al Bolilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, în sezonul 2022 – 2023 au fost confirmate în laborator 3.900 cazuri de gripă în România, comparativ cu 1.045 detectate în sezonul precedent.

 

”Din cele 57.814 cazuri de afecțiuni clinice compatibile cu gripa raportate, un procent de 21,6% (12.480) au necesitat spitalizare”, reiese dintr-un comunicat remis redacției.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe