Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul studiu clinic pe oameni, pentru vaccinul gripal universal

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 3 iunie 2021, ora 12:46

A început primul studiu clinic realizat pe oameni pentru un vaccin gripal universal, scrie presa străină.

National Institutes of Health din Statele unite a început recent primul studiu clinic pentru a evalua eficacitatea și imunogenicitatea unui potențial candidat pentru vaccinuk împotriva gripei, FluMos-v1, potrivit www.europeanpharmaceuticalreview.com

vaccin gripal
Foto: LuAnn Hunt de la Pixabay 

Este un pas important în acest sens, vaccinul gripal investigat fiind pe bază de nanoparticule și fiind creat pentru a oferi protecție pe termen lung împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal.

Studiul clinic de fază 1 (NCT04896086) va evalua siguranța și imunogenicitatea vaccinului experimental numit FluMos-v1 și îl va compara cu un vaccin gripal tetravalent sezonier care este licențiat, în cazul a 35 de participanți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.

Studiul se desfășoară la National Institutes of Health Clinical Center din Bethesda, Maryland, din Statele Unite, și este condus de dr. Alicia Widge.

„Povara de natură economică și din sănătate a gripei este substanțială, iar lumea are nevoie de vaccinuri gripale îmbunătățite”, a declarat directorul NIAID, dr. Anthony Fauci.

Acesta a adăugat că este încurajat de faptul că vaccinul candidat pare a fi extrem de promițător.

Etichete: vaccin gripal studiu clinic Anthony Fauci

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.