Newsflash
Internaționale Știri

Un medicament pentru slăbit reduce cu 20% riscul de boli cardiovasculare

de L. Budin - aug. 9 2023
Un medicament pentru slăbit reduce cu 20% riscul de boli cardiovasculare

Novo Nordisk a anunţat că, potrivit unui studiu amplu în fază avansată, medicamentul său, Wegovy, împotriva obezităţii a prezentat și alte beneficii medicale.

Producătorul danez de medicamente a declarat că injecţia săptămânală a redus riscul unui eveniment cardiovascular major (cum ar fi un accident vascular cerebral) cu 20 de procente, la persoanele supraponderale sau obeze cu antecedente de boli de inimă, depăşind aşteptările, informează Reuters și Agerpres.

Rezultatele unui studiu clinic în fază avansată sunt semnificativ mai bune comparativ cu cele 15-17 procente la care se aşteptau investitorii şi analiştii înaintea anunţării datelor.

Studiul, denumit SELECT, a implicat 17.500 de pacienţi de 45 de ani sau peste, fără antecedente de diabet. Prin această cercetare, care a debutat în urmă cu aproape cinci ani, s-a dorit să se cunoască dacă injecţia săptămânală prezintă și alte beneficii medicale.

Datele de referinţă ale studiului arată că Wegovy (semaglutidă 2,4 mg) „are potenţialul de a schimba modul în care obezitatea este privită şi tratată”, se arată într-un comunicat.

Novo Nordisk a declarat că intenţionează să solicite aprobări de reglementare în vederea unei extinderi a indicaţiilor de pe prospect pentru injecţia săptămânală în Statele Unite şi Uniunea Europeană în acest an.

Nu se ştie dacă modificarea MACE (care este o combinaţie de diferite grave evenimente cardiovasculare fatale şi non-fatale) este rezultatul unei pierderi mai semnificative din greutate la persoanele tratate cu semaglutidă sau un efect al semaglutidei în sine. Având în vedere recomandările actuale din ţări precum Marea Britanie, până la doi ani de tratament cu acest medicament deschid calea către prelungirea duratei tratamentului”, a declarat Duane Mellor, nutriţionist şi conferenţiar la Universităţii Aston din Birmingham.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe