Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Pacienţi artificiali, folosiţi în studii clinice

de Florentina Ionescu - nov. 24 2023
Pacienţi artificiali, folosiţi în studii clinice

Cercetătorii din domeniul sănătăţii din Regatul Unit ar putea vedea în viitorul apropiat cum pacienţii artificiali iau parte la trialuri clinice.

Guvernul din Marea Britanie plănuiește încă din 2022 să investească în crearea unor pacienţi artificiali, pentru a-i folosi în studiile clinice.
Cercetătorii din domeniul sănătăţii din Regatul Unit ar putea vedea în viitorul apropiat cum pacienţii artificiali iau parte la trialuri clinice. Guvernul din această ţară vrea să aloce aproape un milion de lire sterline în diverse proiecte, inclusiv în unele care folosesc inteligenţa artificială (IA) în acordarea serviciilor medicale.

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor și Asistenţei Medicale (MHRA) din Marea Britanie a primit anul trecut aproape 970.000 de lire de la executiv pentru a lansa proiecte cu scopul de „a debloca inovaţiile în domeniul digital, al datelor și al reglementărilor știinţifice”. Primul proiect are la bază IA și scopul său este depășirea provocărilor în identificarea grupurilor de control pentru studiile clinice. Astfel, se dorește dezvoltarea unor seturi de date alternative „sintetice”.

MHRA are în plan să creeze pacienţi artificiali, care au informaţii despre sănătate similare cu cele ale pacienţilor reali. Acești pacienţi artificiali ar putea să ia parte la studii clinice mai mici și „să reflecte mai bine grupurile din societate care sunt prea puţin reprezentate în trialurile clinice”.https://techinformed.com/uk-government-to-invest-in-creating-artificial-patients-for-clinical-trials/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe