Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: tulpinile de virus gripal care fac ravagii în Europa

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 ianuarie 2020, ora 15:28

Potrivit celor mai recente date globale referitoare la virusul gripal, publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în mare parte a Americii de Nord, Europa și Asia centrală a crescut numărul cazurilor de gripă.

Potrivit datelor OMS citate de Center for Infectious Disease Research and Policy (CIDRAP), în cea mai mare parte a Europei, virusul gripal A este tulpina dominantă. Astfel, tulpina de tip A H3N2 este predominantă în Irlanda și în Regatul Unit al Marii Britanii, pe când Finlanda și Islanda raportează atât cazuri cu tulpini de tip A H1N1 și H3N2. Anglia a raportat niveluri medii în ceea ce privește spitalizările datorate gripei. 

Citește și: Peste 100 de cazuri de gripă, confirmate de la începutul sezonului

 

gripa raport oms febra

În Europa, se arată în cel mai recent update al OMS, activitatea gripei continuă să crească de-a lungul regiunii și s-au raportat nivele moderate în unele țări din nordul continentului.

Activitatea virusului gripal la nivel respirator a înregistrat o creștere în Anglia și s-au raportat multe cazuri și în Irlanda. În Europa de Est și de Sud-Vest, identificarea cazurilor de gripă a crescut.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: virusul gripal gripa antigripal


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.