Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Gripă aviară, detectată la doi muncitori din Marea Britanie

de Florentina Ionescu - mai 17 2023
Gripă aviară, detectată la doi muncitori din Marea Britanie

Două cazuri de gripă aviară au fost depistate în Marea Britanie. Până în prezent nu s-a raportat transmiterea bolii de la o persoană la alta.

Doi lucrători din domeniul creșterii păsărilor de curte din Marea Britanie au fost testați pozitiv pentru gripă aviară, scrie Associated Press. Dar acești oameni nu au niciun fel de simptome și nu există, până acum, dovezi ale transmiterii bolii de la o persoană la alta, a declarat un reprezentant al Health Security Agency. 

Cei doi lucrători sunt primii oameni care au fost testați pozitiv pentru acest virus în Marea Britanie, după ce agenția menționată mai sus a anunțat cazul unui bărbat din Anglia, în vârstă de 79 de ani, care a fost infectat după ce le-a permis unor rațe să intre în locuința sa. 

Reprezentanții agenției au mai spus că transmiterea de la păsări la oameni a gripei aviare a avut loc în Mare Britanie doar de câteva ori, înainte de infecția din luna ianuarie 2022. 

Se crede că lucrătorii care au fost testați pozitiv pentru tulpina H5 au intrat în contact cu păsări bolnave în timp ce munceau la aceeași fermă, care nu a fost identificată. 

Sursa citată reamintește că încă din octombrie 2021, Marea Britanie s-a confruntat cu cel mai mare focar (outbreak) de gripă aviară, cu sute de cazuri confirmate și cu sute de păsări sacrificate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe