Newsflash
Știri

Starea de alertă privind gripa a încetat

de Cristina GHIOCA - mar. 24 2023
Starea de alertă privind gripa a încetat

Ministrul Sănătăţii a semnat un ordin privind încetarea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă.

image-from-rawpixel-id-378972-jpeg
Foto: Rawpixel

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial din 17 martie 2023. Măsura a fost luată după ce s-a constatat o evoluţie descendentă a numărului cazurilor de gripă din România.

„Văzând Referatul Direcţiei generale de sănătate publică și programe de sănătate nr. AR/5.250/2023 și în conformitate cu informările emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din perioada 13.02.2023 - 05.03.2023, din care rezultă faptul că la nivel naţional riscul epidemiologic și numărul cazurilor de îmbolnăviri de gripă se află într-o evoluţie descendentă (...), începând cu data intrării în vigoare a prezentei instrucţiuni, starea de alertă epidemiologică determinată de gripă încetează”, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial.

Cea mai recentă raportare a Centrului Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) arată că, în perioada 6-12 martie 2023, în ţara noastră s-au înregistrat 2.126 de cazuri de gripă, comparativ cu 2.200 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Datele indică o scădere continuă a activităţii gripale, se mai arată în documentul publicat de CNSCBT. Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul București și în judeţele Timiș, Cluj și Prahova.

Citiți și: Investiţii substanţiale pentru Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe