Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FDA a autorizat reînceperea studiului de fază 3 pentru vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 27 octombrie 2020, ora 12:30

Compania AstraZeneca a anunțat vineri că FDA, Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente, a autorizat reînceperea studiului pentru vaccinul împotriva COVID-19. Astfel, studiile pentru vaccinul AZD1222 au fost reluate la nivel global.

FDA a autorizat vineri reînceperea studiului clinic în SUA; ca urmare a întreruperii studiilor clinice din alte țări, din ultimele săptămâni, se arată într-un comunicat de presă al AstraZeneca. FDA a analizat toate datele din studiile clinice de la nivel global pentru acest vaccin și a concluzionat că este sigur pentru a se relua cercetarea.

shutterstock_1811633629
Foto: shutterstock

O pauză voluntară a studiilor clinice pentru acest vaccin la nivel global a fost declanșată în 6 septembrie, pentru a permite examinarea informațiilor referitoare la acest produs, de comitete independente de monitorizare. Recomandările de pe urma acestor analize au fost sprijinite și de alte instituții de reglementare, care au confirmat că studiile clinice se pot relua.

„Reluarea studiilor clinice în lume este o veste bună, pentru că ne permite să ne continuăm eforturile de a dezvolta acest vaccin care ne ajută să învingem această pandemie teribilă ar trebui să fim liniștiți de grija acordată de autoritățile independente de reglementare menite să protejeze publicul și să se asigure că vaccinul este sigur înainte de a fi aprobat pentru folosire”, a declarat Pascal Soriot, CEO al companiei AstraZeneca.

Etichete: vaccin coronavirus vaccin covid-19 astrazeneca aprobare FDA FDA studii clinice studiu clinic de faza 3

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.