Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Două companii vor să dezvolte un tratament oral pentru COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 22 octombrie 2020, ora 15:54

Roche și Atea Pharmaceuticals au anunțat că își unesc forțele în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 pentru a dezvolta, fabrica și distribui un antiviral oral. Acesta se numește AT-527 și momentan este în etapă investigațională.

Potrivit comunicatului de pe site-ul companiei Roche, AT-527 acționează prin blocarea enzimei (ARN-polimerază) care este necesară pentru replicarea virală.

tratament oral covid-19 roche

În prezent, tratamentul acesta este studiat într-un trial clinic de fază 2 pentru pacienții spitalizați care au forme moderate de COVID-19. Un studiu clinic de fază 3, la care reprezentanții companiilor se așteaptă să înceapă în primul trimestru al anului 2021, va explora potențiala utilizare a acestui tratament în cazul pacienților din afara spitalelor. În plus, AT-527 ar putea fi dezvoltat și în alte scopuri.

Accelerarea dezvoltării clinice și a producției

Potrivit sursei citate, AT-527, deși este o opțiune potențială de tratament oral pentru pacienții internați, mai are un potențial: acela de a fi prima opțiune de tratament oral pentru pacienții cu COVID-19 care nu sunt spitalizați.

În plus, procesul de fabricație al unei molecule mici (for dose administration aids - DAAs) permite capacitatea de a produce mari cantități din acest tratament.

Dacă va avea succes, AT-527 ar putea ajuta la tratarea precoce a pacienților, reduce progresia infecției cu SARS-CoV-2 și contribuie la scăderea presiunii exercitate pe sistemele de sănătate.

Colaborarea dintre cele două companii are scopul de a accelera dezvoltarea clinică și fabricarea tratamentului oral AT-527, pentru a investiga siguranța și eficacitatea acestuia și de a oferi această potențială opțiune de tratament pacienților din întreaga lume, cât mai curând posibil.

Dacă AT-527 se va dovedi a fi sigur și eficient în studiile clinice și dacă va primi aprobările necesare de la autoritățile din domeniu, Atea va fi responsabilă pentru distribuirea acestei opțiuni de tratament în SUA, iar Roche va fi responsabilă de distribuirea tratamentului în afara Statelor Unite ale Americii.

Mai multe detalii despre tratamentul oral AT-527 găsiți aici.

Credit foto: Miguel Á. Padriñán de la Pixabay

Etichete: roche tratament covid-19 tratament coronavirus tratament oral studii coronavirus studii clinice studiu covid studiu COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC