Newsflash
ACTUALITATE Evenimente REUNIUNI Știri

Ziua Internațională a Studiilor Clinice, marcată la 20 mai

de Florentina Ionescu - mai 15 2023
Ziua Internațională a Studiilor Clinice, marcată la 20 mai

Sâmbătă, 20 mai, este Ziua Internațională a Studiilor Clinice sau „International Clinical Trials Day”.

Această zi este, de fapt, dedicate persoanelor care conduc studii clinice și care contribuie la menținerea sănătății publice, se arată pe site-ul www.internationaldays.co.

Un studio clinic este un studiu de cercetare condus pe oameni, pentru a răspunde la întrebări specifice despre noi terapii, vaccinuri sau proceduri de diagnostic, ori pentru a descoperi noi modalități de a folosi tratamentele medicamentoase cunoscute deja. 

Totodată, studiile clinice sunt folosite pentru a determina dacă noile medicamente, noile metode de diagnostic și noile tratamente sunt sigure și eficiente. 

Ziua de 20 mai a fost aleasă în onoarea lui James Lind (doctor scoțian), care a executat primul studiu clinic randomizat, la bordul unui vas, în anul 1747. 

Masă rotundă organizată de Avantyo 

Pentru a marca Ziua Internațională a Studiilor Clinice, AVANTYO Institute of Clinical Research organizează o masă rotundă cu participare gratuită pe această temă. Evenimentul are loc în 19 mai 2023, în București, iar agenda este disponibilă la acest link. Data limită până la care vă puteți înscrie este 17 mai a.c.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe