Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Joc pentru viitori dentiști, produs în România

de Dr. Laura Davidescu - iun. 17 2022
Joc pentru viitori dentiști, produs în România

„The Dentist” este un board-game care simulează deschiderea și funcţionarea unui cabinet stomatologic, cu provocările inerente unui business medical. El a fost creat de un tânăr antreprenor român.

Mihnea Stoian (foto) nici măcar nu terminase liceul la momentul la care a lansat pe piaţă jocul „The Dentist”. Pentru a-l realiza nu a apelat la medici, ci l-a creat din informaţiile pe care le-a strâns de unul singur, pentru că se declară pasionat de stomatologie încă de la vârsta de... 3 ani! Însă dentiștii care au testat jocul lui confirmă că este realist atât ca informaţie medicală, cât și ca informaţie de business.

ImperiulLeilor1

„Este cât se poate de fidel realităţii, poate să fie un joc!”, spune tânărul student și adaugă: „Cu toate că nu am urmat o facultate de Medicină dentară, am informaţii din acest domeniu și o pasiune adevărată, iar următorul meu proiect de business este un cabinet stomatologic plăcut pentru pacient. Pot spune că am ajutat câteva persoane să treacă peste frica de a merge la dentist, de durerea care nu ar trebui să mai existe în stomatologia modernă, de sunetul frezei etc.”.

Cum funcţionează „The Dentist”

Jucătorii sunt dentiști care își deschid cabinete stomatologice. Jocul începe prin utilarea cabinetului, având la dispoziţie un buget de 2.000 de dolari pentru cumpărarea instrumentelor, a materialelor, plata chiriei și a salariului unui singur angajat, cât îţi permite jocul la început. Există în structura jocului diverse materiale, instrumente, angajaţi, chirii de diferite niveluri, ceea ce se reflectă în preţul cabinetului, dar și în venituri.

game dentist

Apoi începe prima zi de lucru/rundă de joc, în care îţi alegi dacă vrei să lucrezi 8 sau 12 ore. La 12 ore poţi face mai multe acţiuni, dar vei avea o penalizare de -1 pe zar, ceea ce înseamnă că ai șanse mai mici de a avea pacienţi. Pacienţii au diferite patologii, pentru rezolvarea cărora sunt necesare anumite instrumente și materiale.

„Scopul tău ca jucător este să ajungi la 4.000 de dolari în varianta scurtă de joc sau la 10.000 de dolari în cea lungă, sau să fii ultimul cabinet care nu a dat faliment. Dacă în orice moment un jucător are zero dolari în cont sau a făcut datorii, acesta este eliminat”, explică Mihnea Stoian.

Jocul poate fi jucat atât de copii și adolescenţi, cât și de adulţi, iar creatorul său îl consideră util cu precădere studenţilor la Economie/Business și, desigur, la Stomatologie. Chiar va exista o colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară din București, unde urmează să fie organizat un campionat dedicat jocului „The Dentist”.

Produsul se află la a doua variantă pe piaţă și urmează și o a treia. Îl găsiţi de cumpărat pe site-urile vevegeek.com, pe elefant.ro, pe carturesti.ro și pe regatuljocurilor.ro, la un preţ în jurul a 200 de lei (40 de dolari). Dacă doriţi doar să-l testaţi, se găsește la cabinetul stomatologic al ASE-ului bucureștean (str. Mihail Moxa), la Guild Hall în Cluj, Jocozaur în Târgu Mureș și în alte câteva locuri din ţară.

Mihnea Stoian (21 de ani), în prezent student în anul III la ASE - FABBV (Finanţe-Bănci), se consideră o persoană creativă, de la game design și până la scrierea de versuri. A început să experimenteze antreprenoriatul de la 18 ani cu site-urile vevegeek.com și gamixcases.com și a imaginat până acum peste 100 de jocuri. Dintre acestea, spune că „The Dentist” îi este cel mai drag și e mândru că e creat și produs 100% în România.

Citiți și: Instrumente inteligente utile în viaţa de zi cu zi 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe